Enkelglas

KWGLAS: uw leverancier voor enkelglas in de regio Kampen en Nunspeet

Bent u op zoek naar een professionele glasleverancier voor enkelglas in de regio van Kampen en Nunspeet? U kunt bij ons terecht voor enkelglas op maat voor uw project!

Tegenwoordig wordt enkelglas bijna niet meer toegepast als standaard beglazing voor woningen of gebouwen, maar wel voor binnenruimtes. Ruiten in binnenruimtes hebben namelijk geen isolatie nodig. De meeste mensen kennen dit glas van ramen in jaren ’30 woningen. 

Maar vandaag de dag is veel enkelglas vervangen door dubbelglas of Tripleglas, wat veel beter isoleert. Samen kunnen wij kijken welk glas het beste bij u past! KWglas voorziet haar klanten al meer dan 25 jaar van het ‘beste’ glasadvies. 

Wij zijn niet alleen een erkende glaszetter op het gebied van enkelglas, maar ook voor dubbelglas of figuurglas kunt u bij ons terecht. Bij ons kunt u altijd rekenen op het vakkundig uitvoeren van uw glaswensen. 

Waarom KWGLAS?

Meer dan 25 jaar ervaring als het gaat om vakmanschap

Goede vakmensen, laten uw huis netjes achter

De meeste enkelglas soorten op voorraad waardoor wij snel kunnen leveren

Wij hebben geen voorrijkosten

Altijd een noodvoorziening binnen 24-uur

Ga voor enkelglas in uw binnenruimtes

Enkelglas wordt bijna niet meer toegepast als standaard beglazing voor woningen of gebouwen, maar wel voor binnenruimtes. Ruiten in binnenruimtes hebben namelijk geen isolatie nodig. 

De meeste mensen kennen dit glas van ramen in jaren ’30 woningen. Maar vandaag de dag is veel enkelglas vervangen door dubbelglas of Triple glas, wat veel beter isoleert.

We denken vaak dat enkelglas niet meer bestaat. Echter, is dit een fabel. Want er wordt nog erg veel gebruik gemaakt van enkelglas. Het is ongehard glas, wat betekent dat het glas bij breuk uiteen valt in glasscherven.

Wat is floatglas?

Floatglas is eigenlijk helder enkelglas. Het heeft zijn naam te danken aan het productieproces. Het glas blijft door de eigenschappen van de vloeibare metalen netjes drijven, ofwel floaten.

Het glas kan doorzichtig zijn, maar er kan ook een kleur aan toegevoegd worden. Denk bijvoorbeeld aan een gekleurde glazen keukenwand. Daarnaast is het glas altijd perfect vlak.

Floatglas is te krijgen in verschillende maten en diktes, namelijk: 2 mm, 3 mm, 4 mm, 5 mm, 6, mm, 8 mm, 10 mm 12 mm, 15 mm, 17 mm, 19 mm, 25 mm.

Advies van onze specialisten
De dikte van enkelglas

Floatglas is altijd vlak en verkrijgbaar in verschillende varianten, waarbij onderscheidt wordt gemaakt in maten en diktes, namelijk 2 t/m 6 mm, 8 mm, 10 mm, 12 mm, 15 mm, 19 mm en 25 mm.

Welke dikte passend is, hangt af van waarvoor het floatglas gebruikt gaat worden.

KWglas

Enkelglas vervangen

De U-waarde van enkelglas is verreweg de laagste ten opzichte van alle andere glassoorten. Hierdoor kiezen veel mensen ervoor om enkelglas te vervangen door bijvoorbeeld dubbelglas of HR++ glas. Door het plaatsen van één van deze glassoorten wordt de isolatiewaarde aanzienlijk verhoogd. 

Denkt u erover na om uw enkelglas te vervangen? Let dan altijd goed op de dikte van de nieuwe ruiten i.c.m. de huidige kozijnen. Onze specialisten kijken graag me u mee en geven passend advies! 

Waarvoor wordt enkelglas gebruikt?

Enkelglas wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Wist u dat enkel glas de basis is voor dubbelglas? Maar ook in veel dagelijkse toepassingen komt u enkelglas, ook wel float glas genoemd, tegen.

Misschien heeft u wel een glazen keukenwand? Dat is ook gewoon enkelglas. En wat dacht u van het plaatje in uw koelkast, ook enkelglas!

U kunt zich wel voorstellen dat enkelglas eigenlijk overal voor te gebruiken is. Van broeikassen tot aan een tafelblad, tot aan een glasplaatje voor in uw koelkast! 

Hoe noemen we dit glas ook wel?

Enkelglas staat ook wel bekend als floatglas

Floatglas is helder glas dat bestaat uit één glaslaag en heeft zijn naam te danken aan de wijze van productie. Het glas is namelijk geproduceerd volgens de float methode, waardoor het blijft drijven, ofwel floaten.

Floatglas is doorzichtig of gekleurd, afhankelijk van waarvoor het wordt gebruikt. Floatglas kunt u bijvoorbeeld gebruiken als glazen achterwand in de keuken, maar is ook uitermate geschikt voor binnendeuren.

Floatglas is te krijgen in verschillende maten en diktes, namelijk: 2 mm, 3 mm, 4 mm, 5 mm, 6, mm, 8 mm, 10 mm 12 mm, 15 mm, 17 mm, 19 mm, 25 mm. Welke dikte passend is, hangt af van waarvoor het floatglas gebruikt gaat worden.

Onze opgeleverde projecten

Triple glas of HR++?

Eén van de meest gestelde vragen op dit moment; kies ik voor Triple glas of HR++? Online is er veel informatie over beide glassoorten te vinden, maar in dit blog gaan we Triple glas en HR++ eens even écht goed vergelijken. Wat zijn de voor- en nadelen, waar moet u op letten en hoe zit het met subsidie?

Bekijk project

Enkel glas vervangen door dubbel glas

Waait het binnen soms net zo hard als buiten? Krijgt u het maar niet aangenaam warm in huis? Dan is het wellicht tijd om uw enkel glas te laten vervangen door dubbel glas. Ja, dat is even een investering, maar wél eentje die u heel veel comfort gaat opleveren.

Bekijk project
subsidie aanvragen voor glas en geld besparen

Subsidie op glas ontvangen? Ja, dat kan!

Bent u eigenaar van een koopwoning of zakelijk pand en wilt u uw woning of bedrijfspand (beter) isoleren? Dan is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor het plaatsen van HR++ glas of Triple glas. Met de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing, ook wel ISDE genoemd, kunt u profiteren van flinke voordelen!

Bekijk project

Waar kan KWGLAS
u voorzien van enkelglas?

Wij kunnen enkelglas leveren vanuit onze vestiging in Kampen. Vanuit onze vestiging in Kampen bedienen wij de regio: Kampen, Dronten, Hattem, Wapenveld, IJsselmuiden, Wezep, Emmeloord, Zwolle en Hasselt.

Ook bedienen wij de regio: Nunspeet, Elspeet, Ermelo, Epe, Elburg, Oldebroek, Doornspijk, HulshorstZeewolde, Vierhouten, Hierden, Harderwijk en ’t Harde.

Onze blije klanten

Wordt u ook een blije KWglas.nl klant?
Vlotte en nette communicatie. Vervanging van het glas keurig volgens afspraak gedaan. Na controle kwam ik nog iets tegen waar ik niet tevreden over was, na overleg is dit ook keurig opgelost.
Wederom gebruik gemaakt van KWglas aangezien de vorige keer zo goed was bevallen. Prettige mensen, nette prijs en helder in de communicatie.
duidelijke offerte, vriendelijk personeel, glas netjes geplaatst.ook na plaatsing goede service.
Mijn ervaring met KWGlas was van begin tot erg goed. Hun online order- en communicatiesysteem zorgde voor een vlotte communicatie. Al bij het eerste contact was duidelijk dat klanttevredenheid bij hen hoog in het vaandel staat: snelle reacties en duidelijke afspraken.De dag van installatie zelf was even indrukwekkend. Met een goed voorbereid en professioneel team wisten ze de klus vlot te klaren. Toen ze voor een uitdaging stonden met het bereiken van mijn achterste ramen, toonden ze hun flexibiliteit door de volgende dag met een hoogwerker te komen, zonder bijkomende kosten voor mij.Wat me ook opviel, was hun zorgvuldigheid en respect voor mijn eigendom. Na afloop van de klus was het meeste al netjes opgeruimd. De prijs-kwaliteitverhouding was in perfecte balans, gezien de kwaliteit van hun werk en de uitstekende service.Ik zou KWGlas zonder twijfel aanbevelen. Het is zeldzaam om zo'n combinatie van professionaliteit, efficiëntie en klantgerichtheid te vinden.
Paar weken geleden nieuwe ramen laten plaatsen op de hele benedenverdieping. Bestellen en levering gingen vlot en volgens planning. De mannen van KWGLAS hebben het oude glas heel netjes verwijderd. Fijn voor ons, want het buitenschilderwerk was nog op en top. En dat is het nog steeds. Heel tevreden hierover. Bij een nacontrole bleek bij twee ramen dat de coating niet goed was gehecht aan het glas. Er zijn nieuwe ramen besteld en deze worden vervangen zodra ze binnen zijn. Dat vind ik goede service. Top gedaan mannen!
Al het glas laten vervangen door HR++ glas en Triple glas (in de woonkamer). Heerlijk om te genieten van het extra comfort en lagere energieverbruik.De communicatie rondom het inmeten ging ietwat moeizaam maar vanaf dat moment meer dan tevreden. Alle ramen pasten, prettige personeel en ook het breukruitje is snel en keurig opgelost.
We moesten er even op wachten, maar het resultaat is heel goed!
Prettige inmeet afspraak gehad, scherpe prijs.Met drie man sterk was de klus binnen een uur geklaard.Vond wel dat ik zelf wat vaak contact moest leggen om op de hoogte te raken van leverstatus en planning maar kan door de drukte komen.Desalniettemin zal ik voor een volgende klus Kwakkelglas zeker weer overwegen 👍🏻
Goede service en alles snel geregeldGlaszetters zijn ervaren en netjes
Door schade moesten er 5 ramen worden vervangen. Met 2 man werd dit snel en professioneel binnen een halve dag gedaan. Het oude glas werd netjes meegenomen, de nieuwe ramen zien er prima uit, inclusief de afwerking. Zeer vriendelijke en behulpzame service!
Nette communicatie. Komen afspraken na. Wel wat lange levertijd maar zijn daarin wellicht afhankelijk van toeleverancier. Afwerking kan wat netter; één van de glaslatten is gespleten.
snelle services , prijs viel mee .vriendelijke telefoon afspraak .
Snelle reactie op offerte gehad, de ruiten zijn keurig opgemeten, ook de speciale niet standaard dikke ruit . Op afgesproken tijd aanwezig en netjes en zorgvuldig de ruiten geplaatst. Geen rommel achtergelaten . Geen verborgen kosten. Kortom een goede service tegen een redelijke prijs, erg meedenkend en super personeel !
Goed bedrijf met goede service tegen een redelijke prijs, erg meedenkend en super personeel !
erg tevreden over de service en afhandeling van het bedrijf
Op zaterdagavond binnen een half uur gereageerd. Omdat het een oud raam was, moest de stopverfspecialist van het bedrijf eraan te pas komen en die stond maandagochtend meteen op de stoep. Hij offerde zijn geplande vrije dag ervoor op. Erg tevreden dus!
Vriendelijke..duidelijke bediening
Al jaren zo last van een koude hal in de winter, verschrikkelijk. Kwakkelglas adviseerde ons een bepaald type glas. En in no time was ons glas binnen en werd het geplaatst. Snel en vakkundig, maar ook erg netjes (zelfs de stofzuiger kwam er nog even aan te pas). Deze zomer al veel plezier gehad van het voordeel dat het minder warm werd in de hal. En de koude is in de winter ook veel minder. Kortom, zeer tevreden!
In de vroege morgen voordat we naar ons werk wilden was er een ruit gesneuveld. Hierbij snel naar Kwakkel gebeld en deze kon met wat schuiven met een uur bij ons zijn. Top geregeld! De ruit is vervangen en er is niets meer van het voorval te zien.Snel en professioneel geholpen!
Vanwege koudeval van onze oude thermopanebeglazing hebben we in overleg met kwakkelglas de hele benedenverdieping laten voorzien van HR++ glas.Resultaat is dat ons huis veel comfortabeler is geworden, sneller op temperatuur en minder verlies van koude.Glas was in een halve dag geplaatst en voor de prijs hoef je het zeker niet te laten.Aanrader dus!!
js_loader

Enkelglas op maat voor uw project?

Wij leveren enkelglas voor u op maat gemaakt

Menu