Gehard veiligheidsglas

KWGLAS is dé glashandel in de regio Kampen en Nunspeet als het gaat om gehard veiligheidsglas!

Wij leveren gehard veiligheidsglas op maat voor zowel de particuliere- als zakelijke markt. U geeft ons de maatvoering door en wij leveren het glas voor u in de gewenste afmeting.

KWglas heeft een ruim assortiment gehard glas. Zo is er altijd een type gehard veiligheidsglas dat past bij uw wensen. Gehard glas dient speciaal gemaakt te worden, waardoor de levertijd vaak 3 tot 4 weken bedraagt.

U kunt het glas bij ons komen afhalen, maar wij kunnen het glas ook bij u thuis bezorgen, u kiest! KWglas is een professionele én zeer vakkundige glaszetter in Kampen en omgeving. 

Al meer dan 25 jaar voorzien wij onze klanten van het ALLERBESTE glasadvies Bestel uw gehard glas direct online!

Waarom KWGLAS?

Meer dan 25 jaar ervaring als het gaat om vakmanschap

Goede vakmensen, laten uw huis netjes achter

De meeste enkelglas soorten op voorraad waardoor wij snel kunnen leveren

Wij hebben geen voorrijkosten

Altijd een noodvoorziening binnen 24-uur

Wat is gehard veiligheidsglas?

Gehard veiligheidsglas is veiligheidsglas dat tot wel vijf keer zo sterker is dan ‘gewoon’ enkelglas van dezelfde dikte. Dit komt doordat het glas eerst verwarmd wordt tot wel 600 graden celsius en vervolgens direct wordt afgekoeld. En daar wordt het glas juist super sterk van!

Het is eigenlijk floatglas dat behandeld is waardoor het een hoge mechanische en thermische weerstand geeft. Deze glassoort is toepasbaar op plaatsen waar het belangrijk is dat het glas stootvast en veilig is. Denk bijvoorbeeld aan een glazen douchewand of tafelblad, maar ook een glazen achterwand in uw keuken.

Indien gehard glas toch breekt, dan valt het uiteen in kleine glasstukjes die ongevaarlijk voor u zijn en geen (grote) verwondingen veroorzaken. Een bekend beeld is bijvoorbeeld een kapot bushokje.

En wist u dat de sterkte van het glas er ook voor zorgt dat gehard glas een inbraakwerende werking heeft? Het glas is namelijk zo hard, dat het erg moeilijk te breken is en inbrekers er dus niet door naar binnen kunnen komen.

Tot slot is het glas opgewassen tegen hoge temperatuurverschillen, waardoor de kans op een thermische breuk erg gering is. ‘Een thermische breuk is glasschade die ontstaat door extreem hoge temperatuur verschillen’.

De voordelen van gehard veiligheidsglas

Gehard veiligheidsglas kent een aantal voordelen ten opzichte van ‘gewoon’ enkelglas. We zetten de voordelen graag voor u op een rij:

Verschil gehard en gelaagd glas

Veiligheidsglas kent naast gehard glas ook gelaagd glas. Gelaagd glas bestaat uit twee glasplaten met een zogeheten PVB-folie ertussen.Als dit glas breekt, dan valt het niet uit elkaar. De glasscherven blijven namelijk aan de folie kleven. Gelaagd veiligheidsglas wordt vaak toegepast in een serre of bijvoorbeeld een schuifpui.

Gehard veiligheidsglas valt bij breuk uiteen in kleine stukjes glas. Hierdoor is het zeer geschikt voor uw interieur. Denk daarbij aan een binnendeur, douchedeur of glazen douchewand. Het glas is dus ook inbraakwerend. Er ontstaat namelijk geen ‘gat’ in het glas.

Geen scherpe randen aan uw glas

Wij kunnen het glas ook voor u slijpen, zodat het glas geen scherpe randen meer heeft. Dit kan op drie manieren namelijk: facet geslepen, poly slijpen of afscherpen.

Wanneer u kiest voor facet slijpen, wordt het glas zo geslepen dat er een soort van verloop ontstaat. Bij poly slijpen worden de hoeken van het glas geslepen, zodat deze niet meer zo scherp zijn en bij afscherpen worden de randen van het glas volledig verwijderd.

Afhankelijk van de situatie waarin het glas gebruikt gaat worden, kiest u de meest geschikte slijp afwerking. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Wij adviseren u graag.

Diverse soorten veiligheidsglas

Veiligheidsglas kent naast gehard glas ook gelaagd glas. Gelaagd glas bestaat uit twee glasplaten met een zogeheten PVB-folie ertussen. Als dit glas breekt, dan valt het niet uit elkaar. De glasscherven blijven namelijk aan de folie kleven.

Het glas is dus ook inbraakwerend. Er ontstaat namelijk geen ‘gat’ in het glas. Gelaagd veiligheidsglas wordt vaak toegepast in een serre of bijvoorbeeld een schuifpui.

Waar wordt gehard glas voor gebruikt?

Gehard glas is ideaal om toe te passen op plaatsen waar glas snel kan breken en/of waar veiligheid voorop staat.

Zo wordt het gebruikt in huis voor bijvoorbeeld douchewanden, keukenwanden en tafelbladen. Maar ook bushokjes, winkelruiten of glazen deuren zijn vaak van deze sterke glassoort gemaakt.

Het productieproces zorgt dus voor de sterkte. Het glas wordt namelijk eerst verhit bij meer dan 600° C. En vervolgens snel afgekoeld (volledige harding) of langzaam afgekoeld (thermische versterking). Maar in beide gevallen bij een zorgvuldig gecontroleerde snelheid. Dit zorgt ervoor dat het glas de speciale eigenschappen krijgt.

U kunt eenvoudig glas op maat bestellen. Wilt u glas op maat bestellen, maar vindt u het prettig als iemand u komt adviseren of helpen met het juist opmeten?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Gehard glas herkennen?

Gehard veiligheisdsglas is te herkennen aan bepaalde ‘vlekken’. Door een bepaalde lichtinval worden deze vlekken zichtbaar. Ook wel ‘spanningsvlekken’ genoemd. Hoe hard het glas is, is niet te herkennen aan deze vlekken.

Gehard glas is leverbaar in verschillende diktes. De standaard maat is 4 mm tot 19 mm. Uiteraard is het mogelijk om andere diktes te bestellen. Bel ons gerust, dan informeren wij u over de mogelijkheden.

Kan gehard veiligheidsglas
bewerkt worden?

Gehard veiligheidsglas bewerken is een lastige. Of eigenlijk niet, maar het gaat vooral om de volgende van het bewerken. Gehard glas bewerken op zichzelf kan nauwelijks, omdat het gewoonweg breekt.

Om gehard glas toe te passen, bijvoorbeeld in een houten frame om een deur te maken, dient het glas natuurlijk eerst op maat gemaakt te worden. Het snijden, boren en slijpen van het glas gebeurt eerst.

Vervolgens gaat het glas in de hardingsoven. Het glas is nu op maat gemaakt en extra sterk. Dus geschikt om te gebruiken in bijvoorbeeld het frame van de deur.

Gehard glas bewerken kan dus wel, maar de volgende van bewerken speelt hier een belangrijke rol. Wij leveren gehard glas. Ook op maat. Houd wel rekening met een levertijd van circa 3-4 weken.

Gehard glas op maat bestellen

Het bewerken en op maat krijgen van gehard glas is zeker mogelijk, wel is de volgorde van bewerken erg belangrijk. Het snijden, boren en slijpen van het glas gebeurt eerst.

Vervolgens gaat het glas in de hardingsoven. Het glas is nu op maat gemaakt en extra sterk. Dus geschikt om te gebruiken in bijvoorbeeld het frame van de deur.
Wij leveren gehard glas. Ook op maat. Houd wel rekening met een levertijd van circa 3-4 weken.

Kies voor hoge kwaliteit en snelle service. Want dat is KWglas! Met al meer dan 25 jaar ervaring kunnen wij u helpen bij zowel kleine als grote opdrachten. En naast het leveren van gehard glas kunnen wij het glas ook voor u plaatsen.

Direct gehard glas op maat bestellen? Bel 038 331 43 03 (regio kampen) of 034 126 11 71 (regio Nunspeet) en onze glaszetters komen bij u langs voor een offerte op maat.

Onze opgeleverde projecten

Waar kan KWGLAS
u voorzien van gehard veiligheidsglas?

Wij kunnen gehard veiligheidsglas leveren vanuit onze vestiging in Kampen. Vanuit onze vestiging in Kampen bedienen wij de regio: Kampen, Dronten, Hattem, Wapenveld, IJsselmuiden, Wezep, Emmeloord, Zwolle en Hasselt.

Ook bedienen wij de regio: Nunspeet, Elspeet, Ermelo, Epe, Elburg, Oldebroek, Doornspijk, HulshorstZeewolde, Vierhouten, Hierden, Harderwijk en ’t Harde.

Onze blije klanten

Wordt u ook een blije KWglas.nl klant?
duidelijke offerte, vriendelijk personeel, glas netjes geplaatst.ook na plaatsing goede service.
Mijn ervaring met KWGlas was van begin tot erg goed. Hun online order- en communicatiesysteem zorgde voor een vlotte communicatie. Al bij het eerste contact was duidelijk dat klanttevredenheid bij hen hoog in het vaandel staat: snelle reacties en duidelijke afspraken.De dag van installatie zelf was even indrukwekkend. Met een goed voorbereid en professioneel team wisten ze de klus vlot te klaren. Toen ze voor een uitdaging stonden met het bereiken van mijn achterste ramen, toonden ze hun flexibiliteit door de volgende dag met een hoogwerker te komen, zonder bijkomende kosten voor mij.Wat me ook opviel, was hun zorgvuldigheid en respect voor mijn eigendom. Na afloop van de klus was het meeste al netjes opgeruimd. De prijs-kwaliteitverhouding was in perfecte balans, gezien de kwaliteit van hun werk en de uitstekende service.Ik zou KWGlas zonder twijfel aanbevelen. Het is zeldzaam om zo'n combinatie van professionaliteit, efficiëntie en klantgerichtheid te vinden.
Paar weken geleden nieuwe ramen laten plaatsen op de hele benedenverdieping. Bestellen en levering gingen vlot en volgens planning. De mannen van KWGLAS hebben het oude glas heel netjes verwijderd. Fijn voor ons, want het buitenschilderwerk was nog op en top. En dat is het nog steeds. Heel tevreden hierover. Bij een nacontrole bleek bij twee ramen dat de coating niet goed was gehecht aan het glas. Er zijn nieuwe ramen besteld en deze worden vervangen zodra ze binnen zijn. Dat vind ik goede service. Top gedaan mannen!
Al het glas laten vervangen door HR++ glas en Triple glas (in de woonkamer). Heerlijk om te genieten van het extra comfort en lagere energieverbruik.De communicatie rondom het inmeten ging ietwat moeizaam maar vanaf dat moment meer dan tevreden. Alle ramen pasten, prettige personeel en ook het breukruitje is snel en keurig opgelost.
We moesten er even op wachten, maar het resultaat is heel goed!
Prettige inmeet afspraak gehad, scherpe prijs.Met drie man sterk was de klus binnen een uur geklaard.Vond wel dat ik zelf wat vaak contact moest leggen om op de hoogte te raken van leverstatus en planning maar kan door de drukte komen.Desalniettemin zal ik voor een volgende klus Kwakkelglas zeker weer overwegen 👍🏻
Goede service en alles snel geregeldGlaszetters zijn ervaren en netjes
Door schade moesten er 5 ramen worden vervangen. Met 2 man werd dit snel en professioneel binnen een halve dag gedaan. Het oude glas werd netjes meegenomen, de nieuwe ramen zien er prima uit, inclusief de afwerking. Zeer vriendelijke en behulpzame service!
Nette communicatie. Komen afspraken na. Wel wat lange levertijd maar zijn daarin wellicht afhankelijk van toeleverancier. Afwerking kan wat netter; één van de glaslatten is gespleten.
snelle services , prijs viel mee .vriendelijke telefoon afspraak .
Snelle reactie op offerte gehad, de ruiten zijn keurig opgemeten, ook de speciale niet standaard dikke ruit . Op afgesproken tijd aanwezig en netjes en zorgvuldig de ruiten geplaatst. Geen rommel achtergelaten . Geen verborgen kosten. Kortom een goede service tegen een redelijke prijs, erg meedenkend en super personeel !
Goed bedrijf met goede service tegen een redelijke prijs, erg meedenkend en super personeel !
erg tevreden over de service en afhandeling van het bedrijf
Op zaterdagavond binnen een half uur gereageerd. Omdat het een oud raam was, moest de stopverfspecialist van het bedrijf eraan te pas komen en die stond maandagochtend meteen op de stoep. Hij offerde zijn geplande vrije dag ervoor op. Erg tevreden dus!
Vriendelijke..duidelijke bediening
Al jaren zo last van een koude hal in de winter, verschrikkelijk. Kwakkelglas adviseerde ons een bepaald type glas. En in no time was ons glas binnen en werd het geplaatst. Snel en vakkundig, maar ook erg netjes (zelfs de stofzuiger kwam er nog even aan te pas). Deze zomer al veel plezier gehad van het voordeel dat het minder warm werd in de hal. En de koude is in de winter ook veel minder. Kortom, zeer tevreden!
In de vroege morgen voordat we naar ons werk wilden was er een ruit gesneuveld. Hierbij snel naar Kwakkel gebeld en deze kon met wat schuiven met een uur bij ons zijn. Top geregeld! De ruit is vervangen en er is niets meer van het voorval te zien.Snel en professioneel geholpen!
Vanwege koudeval van onze oude thermopanebeglazing hebben we in overleg met kwakkelglas de hele benedenverdieping laten voorzien van HR++ glas.Resultaat is dat ons huis veel comfortabeler is geworden, sneller op temperatuur en minder verlies van koude.Glas was in een halve dag geplaatst en voor de prijs hoef je het zeker niet te laten.Aanrader dus!!
js_loader

Gehard veiligheidsglas bestellen
voor uw project?

Wij leveren gehard glas voor u op maat gemaakt

Menu