Gelaagd veiligheidsglas

Gelaagd veiligheidsglas bestelt
u eenvoudig bij KWGLAS

Bent u op zoek naar gelaagd veiligheidsglas voor bijvoorbeeld een deur of schuifpui? Dan bent u bij KWglas aan het goede adres. Wij hebben een team van enthousiaste en goed opgeleide medewerkers die u goed kunnen adviseren. 

Wij adviseren u graag en geven onze klanten al meer dan 25 jaar het BESTE advies!

U kunt het glas bij onze loods komen afhalen, maar indien gewenst, bezorgen wij het ook bij u thuis. Met onze ruime voorraad kunnen wij meestal leveren tussen de 3 tot 4 weken. KWglas staat al meer dan 30 jaar voor u klaar als het gaat om glas! 

U kunt altijd rekenen op een stuk vakwerk door onze glaszetters. Direct gelaagd glas nodig? Bestel het glas eenvoudig online.

Waarom KWGLAS?

Meer dan 25 jaar ervaring als het gaat om vakmanschap

Goede vakmensen, laten uw huis netjes achter

De meeste glassoorten altijd op voorraad waardoor het glas klaar is terwijl u wacht

Wij hebben geen voorrijkosten

Altijd een noodvoorziening binnen 24-uur

Wat is gelaagd glas?

Gelaagd glas is veiligheidsglas dat zeer geschikt is als u op zoek bent naar veilig en sterk glas voor in huis of op de zaak. Het is opgebouwd uit meerdere glaslagen die aan elkaar zijn verbonden door lagen folie.

Kenmerkend aan het glas is de manier van breken. Wanneer het glas kapot gaat, spat het niet in vele stukken uiteen. Het glas blijft bij elkaar door de folie. En het lijkt net of het glas eraan blijft plakken. Ook handig dus voor vitrines waar waardevolle spullen in liggen!

Gelaagd veiligheidsglas wordt vaak gebruikt voor schuifpuien, balustrades, tussen deuren en serre deuren. Het glas is ook beschikbaar met een matte folie, waardoor u privacy én een unieke uitstraling creëert. Ideaal voor bijvoorbeeld een overkapping of windscherm.

Toepassing van gelaagd glas

De toepassing van gelaagd glas is divers. Zo wordt het vaak toegepast bij tuindeuren, daken van een serre, maar ook de voorruit van de auto is van dit type glas gemaakt.

Wist u dat u het verschil tussen tussen enkelglas en gelaagd glas kunt horen.

Hoe? Wanneer je er tegenaan tikt en een doffer geluid hoort, dan is de kans groot dat dit gelaagd glas is.

De voordelen op een rij!

Meer veiligheid
Er ontstaat (bijna) geen opening bij breuk. Hierdoor is het moeilijk om door het glas heen te vallen. Ook is de kans op letsel door glasbreuk nihil.
Geluidswerend
Het is mogelijk om speciale geluidswerende folies tussen de glasplaten aan te brengen. Neem hiervoor contact met ons op.
Inbraakwerend
Het glas is moeilijk om doorheen te komen. Het kost inbrekers dus te veel werk om het glas door te breken. Hierdoor denken ze wel een keer extra na, voordat ze proberen uw huis in te komen. Bovendien geeft het glas een veilig gevoel.
Glas breekt nooit
De folies zorgen ervoor dat het glas aan de folie blijft kleven en dus nooit uiteen valt in kleine stukken.
Previous slide
Next slide

De dikte van het glas

Gelaagd veiligheidsglas is verkrijgbaar in verschillende diktes. De dikte van het glas wordt aangeduid in cijfercombinaties. Het cijfer voor de punt geeft de dikte van de glasbladen aan en het cijfer na de punt het aantal PVB-folies. Elke folie tussen het glas is 0,38 mm.

Neem bijvoorbeeld gelaagd glas 33.1. Dit glas bestaat uit twee glasbladen van 3 mm die bij elkaar worden gehouden door één PVB-folie. En bij gelaagd glas 33.2 gaat het dus ook om twee glasbladen van 3 mm dik, maar dan met 2 PVB-folies.

Wij leveren verschillende diktes gelaagd glas. Vraag ons gerust naar de verschillende mogelijkheden.

Gelaagd glas met folielagen

Bij gelaagd glas is het glas opgebouwd uit meerdere glasplaten met daartussen een zogeheten PVB-folie.

De glasplaten worden door middel van de folie aan elkaar gehouden. Door de folie valt het glas bij glasbreuk niet in veel kleine stukjes, maar blijft het glas aan het folie plakken.

Dit glastype is zeer geschikt voor situaties waarbij er vraag is naar doorvalveiligheid en letselveiligheid. Voor het folie geldt: hoe dikker het folie, hoe veiliger het glas uiteindelijk is. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor een folie met geluidswerende werking.

Wat kost gelaagd glas?

Heeft u gelaagd glas nodig voor uw project? Dan bent u natuurlijk benieuwd naar de kosten voor gelaagd veiligheidsglas. De kosten voor dit glas worden berekend per m2 en het glas is verkrijgbaar in verschillende soorten en natuurlijk maten.

U kunt bijvoorbeeld kiezen uit één zijdig gelaagd glas, tweezijdig gelaagd glas, maar ook gelaagd glas met een PVB-folie ertussen. Het is per situatie afhankelijk welke soort het meest geschikt is voor uw situatie.

Onze glaszetters komen graag langs om te bekijken welke soort voor u gewenst is.

Onze opgeleverde projecten

subsidie aanvragen voor glas en geld besparen

ISDE-subsidie gewijzigd

ISDE-subsidie gewijzigd De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) is vanaf 2023 gewijzigd en voor meer mensen bereikbaar. Zo kun je ook subsidie aanvragen voor

Bekijk project

Waar kan KWGLAS u voorzien van
gelaagd veiligheidsglas?

Wij kunnen gelaagd veiligheidsglas leveren vanuit onze vestiging in Kampen. Vanuit onze vestiging in Kampen bedienen wij de regio: Kampen, Dronten, Hattem, Wapenveld, IJsselmuiden, Wezep, Emmeloord, Zwolle en Hasselt.

Ook bedienen wij de regio: Nunspeet, Elspeet, Ermelo, Epe, Elburg, Oldebroek, Doornspijk, HulshorstZeewolde, Vierhouten, Hierden, Harderwijk en ’t Harde.

Onze blije klanten

Wordt u ook een blije KWglas.nl klant?
Al het glas laten vervangen door HR++ glas en Triple glas (in de woonkamer). Heerlijk om te genieten van het extra comfort en lagere energieverbruik.De communicatie rondom het inmeten ging ietwat moeizaam maar vanaf dat moment meer dan tevreden. Alle ramen pasten, prettige personeel en ook het breukruitje is snel en keurig opgelost.
We moesten er even op wachten, maar het resultaat is heel goed!
Prettige inmeet afspraak gehad, scherpe prijs.Met drie man sterk was de klus binnen een uur geklaard.Vond wel dat ik zelf wat vaak contact moest leggen om op de hoogte te raken van leverstatus en planning maar kan door de drukte komen.Desalniettemin zal ik voor een volgende klus Kwakkelglas zeker weer overwegen 👍🏻
Goede service en alles snel geregeldGlaszetters zijn ervaren en netjes
Door schade moesten er 5 ramen worden vervangen. Met 2 man werd dit snel en professioneel binnen een halve dag gedaan. Het oude glas werd netjes meegenomen, de nieuwe ramen zien er prima uit, inclusief de afwerking. Zeer vriendelijke en behulpzame service!
Nette communicatie. Komen afspraken na. Wel wat lange levertijd maar zijn daarin wellicht afhankelijk van toeleverancier. Afwerking kan wat netter; één van de glaslatten is gespleten.
snelle services , prijs viel mee .vriendelijke telefoon afspraak .
Snelle reactie op offerte gehad, de ruiten zijn keurig opgemeten, ook de speciale niet standaard dikke ruit . Op afgesproken tijd aanwezig en netjes en zorgvuldig de ruiten geplaatst. Geen rommel achtergelaten . Geen verborgen kosten. Kortom een goede service tegen een redelijke prijs, erg meedenkend en super personeel !
Goed bedrijf met goede service tegen een redelijke prijs, erg meedenkend en super personeel !
erg tevreden over de service en afhandeling van het bedrijf
Op zaterdagavond binnen een half uur gereageerd. Omdat het een oud raam was, moest de stopverfspecialist van het bedrijf eraan te pas komen en die stond maandagochtend meteen op de stoep. Hij offerde zijn geplande vrije dag ervoor op. Erg tevreden dus!
Vriendelijke..duidelijke bediening
Al jaren zo last van een koude hal in de winter, verschrikkelijk. Kwakkelglas adviseerde ons een bepaald type glas. En in no time was ons glas binnen en werd het geplaatst. Snel en vakkundig, maar ook erg netjes (zelfs de stofzuiger kwam er nog even aan te pas). Deze zomer al veel plezier gehad van het voordeel dat het minder warm werd in de hal. En de koude is in de winter ook veel minder. Kortom, zeer tevreden!
In de vroege morgen voordat we naar ons werk wilden was er een ruit gesneuveld. Hierbij snel naar Kwakkel gebeld en deze kon met wat schuiven met een uur bij ons zijn. Top geregeld! De ruit is vervangen en er is niets meer van het voorval te zien.Snel en professioneel geholpen!
Vanwege koudeval van onze oude thermopanebeglazing hebben we in overleg met kwakkelglas de hele benedenverdieping laten voorzien van HR++ glas.Resultaat is dat ons huis veel comfortabeler is geworden, sneller op temperatuur en minder verlies van koude.Glas was in een halve dag geplaatst en voor de prijs hoef je het zeker niet te laten.Aanrader dus!!
js_loader

Gelaagd veiligheidsglas bestellen
voor uw project?

Wij leveren gelaagd glas voor u op maat gemaakt

Menu