Monumentenglas

KWGLAS: uw glashandel voor monumentenglas in de regio Kampen en Nunspeet

Monumentale en historische gebouwen hebben vaak ramen met enkel glas. Denk bijvoorbeeld aan kloosters, grachtenpanden of pakhuizen.

Deze gebouwen beschikken over houten ramen of gevels die niet zomaar vervangen mogen worden. Daarnaast tast het plaatsen van standaard isolatieglas de uitstraling van het monumenten aan. En daarom adviseren wij dan monumentenglas voor de juiste uitstraling.

Wilt u het glas van uw monument of historische pand toch vervangen door isolatieglas? KWglas heeft dan een passende oplossing: monumentaal isolatieglas. Dit is glas met een uitstekende isolatiewaarde en de uitstraling van het oude authentieke glas.

En deze isolerende beglazing is geschikt voor bestaande kozijnen, waardoor het kozijn niet vervangen dient te worden en de authenticiteit in tact blijft!

Wij voorzien onze klanten al meer dan 25 jaar van monumentenglas en het BESTE advies hieromtrent. Wilt u monumentenglas laten plaatsen? Onze glasspecialisten komen geheel vrijblijvend bij u langs om te kijken naar de mogelijkheden voor uw project.

Waarom KWGLAS?

Meer dan 25 jaar ervaring als het gaat om vakmanschap

Goede vakmensen, laten uw huis netjes achter

De meeste enkelglas soorten op voorraad waardoor wij snel kunnen leveren

Wij hebben geen voorrijkosten

Altijd een noodvoorziening binnen 24-uur

Wat is monumentaal glas?

Monumentale en historische gebouwen hebben vaak ramen met enkel glas. Denk bijvoorbeeld aan kloosters, grachtenpanden of pakhuizen.

Deze gebouwen beschikken over houten ramen of gevels die niet zomaar vervangen mogen worden. Daarnaast tast het plaatsen van standaard isolatieglas de uitstraling van het monumenten aan.

Dé oplossing is monumentenglas. Dit is glas met een uitstekende isolatiewaarde en de uitstraling van het oude authentieke glas. Wij kijken graag ter plaatse wat passend is voor uw woning of bedrijfspand. En komen hiervoor geheel vrijblijvend bij u langs.

De voordelen van monumentenglas

Uitstekende geluidswering
Monumentenglas heeft een betere geluidsisolatie dan bijvoorbeeld enkelglas. Dit glas kan 27 tot 40 dB-weren.
Meer licht in de woning
Monumentenglas is van nature extra helder, waardoor er meer licht de woning binnenkomt.
Goede isolatiewaarde
Met monumentenglas wordt het comfort in huis ten opzichte van enkelglas aanzienlijk verbeterd. Monumentenglas heeft een isolatiewaarde van 5,9 tot 1,0 W/m2k. Tevens blijft het pand met dit glas die karakteristieke tint behouden.
Goed comfort
Het standaard glas wat in monumentale panden wordt gebruikt voldoet niet aan de hedendaagse eisen betreft comfort. Maar, dit glas heeft wel een kenmerkende uitstraling. Daarnaast heeft u door monumentenglas minder last van tocht en kan de thermostaat een graadje lager.
Brand- en inbraakwerend
Monumentenglas is brandwerend tot wel 60 minuten! En bovendien is het glas meer inbraakwerend dan enkelglas.
Hergebruik kozijnen
Daarnaast is het glas niet heel dik, waardoor het in de meeste bestaande kozijnen kan worden geplaatst. Daardoor is het dus niet altijd nodig om uw kozijnen ook te vervangen.
Previous slide
Next slide

Antwoord van de Specialist
Waarom kiezen voor monumentaal glas?

Het standaard glas wat in monumentale panden wordt gebruikt voldoet niet aan de hedendaagse eisen betreft comfort. Maar, dit glas heeft wel een kenmerkende uitstraling.

Met monumentenglas voorziet u uw monument of historisch pand van dubbel glas. Hierdoor verbetert de isolatie waarde. Tevens blijft met dit glas die karakteristieke tint behouden.

Daarnaast is het glas niet heel dik, waardoor het in de meeste bestaande kozijnen kan worden geplaatst. Daardoor is het dus niet altijd nodig om uw kozijnen ook te vervangen.

KWglas

Verschillende stijlen van monumentenglas

Subsidie op monumentenglas?

Het is per gemeente verschillend of er een subsidie wordt verleent voor het plaatsen van monumentenglas. Benieuwd of u in aanmerking komt voor een subsidie? Ga naar de site van de energiesubsidiewijzer.

De subsidies die worden verstrekt zijn in de meeste gevallen maar een klein bedrag vergeleken met de totale kosten. Maar, ondanks dat de vergoeding niet erg hoog is, heeft u de investering vaak al snel terugverdiend, omdat u minder betaalt aan energiekosten.

Wilt u alles weten over het aanvragen van subsidie of de ISDE regeling? U leest het op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Van enkelglas naar dubbelglas

Monumentenglas isolatiewaarde

Met monumentenglas kunt u een betere isolatiewaarde behalen in uw historische pand. Het glas is namelijk voorzien van een speciale coating die ervoor zorgt dat er een isolatiewaarde van dubbelglas wordt behaald.

De coating reflecteert de warmte binnen in de woning en zorgt dat het niet middels de ramen verloren gaat. Uw voorziet het pand dus van enkelglas met de isolatiewaarde van dubbelglas.

Wist u dat monumentenglas ook extra dus is? Hierdoor past het in de smalle kozijnen van historische panden en hoeft u dus niet altijd perse uw kozijnen te vervangen.

Prijs van monumentenglas

De prijs van monumentenglas is afhankelijk van de dikte van het glas. De glaszetters van KWglas komen graag bij u langs voor een vrijblijvende offerte op maat. 

Zo weet u precies wat het plaatsen van monumentenglas u gaat kosten.

Onze opgeleverde projecten

Triple glas of HR++?

Eén van de meest gestelde vragen op dit moment; kies ik voor Triple glas of HR++? Online is er veel informatie over beide glassoorten te vinden, maar in dit blog gaan we Triple glas en HR++ eens even écht goed vergelijken. Wat zijn de voor- en nadelen, waar moet u op letten en hoe zit het met subsidie?

Bekijk project

Enkel glas vervangen door dubbel glas

Waait het binnen soms net zo hard als buiten? Krijgt u het maar niet aangenaam warm in huis? Dan is het wellicht tijd om uw enkel glas te laten vervangen door dubbel glas. Ja, dat is even een investering, maar wél eentje die u heel veel comfort gaat opleveren.

Bekijk project
subsidie aanvragen voor glas en geld besparen

Subsidie op glas ontvangen? Ja, dat kan!

Bent u eigenaar van een koopwoning of zakelijk pand en wilt u uw woning of bedrijfspand (beter) isoleren? Dan is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor het plaatsen van HR++ glas of Triple glas. Met de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing, ook wel ISDE genoemd, kunt u profiteren van flinke voordelen!

Bekijk project

Waar kan KWGLAS
u voorzien van monumentenglas?

Wij kunnen monumentenglas leveren vanuit onze vestiging in Kampen. Vanuit onze vestiging in Kampen bedienen wij de regio: Kampen, Dronten, Hattem, Wapenveld, IJsselmuiden, Wezep, Emmeloord, Zwolle en Hasselt.

Ook bedienen wij de regio: Nunspeet, Elspeet, Ermelo, Epe, Elburg, Oldebroek, Doornspijk, HulshorstZeewolde, Vierhouten, Hierden, Harderwijk en ’t Harde.

Onze blije klanten

Wordt u ook een blije KWglas.nl klant?
HR++ gelaagd glas mat besteld. Levertijd was erg snel, ongeveer 3 weken geduurd incl. plaatsen. Er wordt netjes gewerkt en de tijd genomen om de klus goed te klaren. Tevreden met het resultaat.
Response from the owner: Wij danken jullie voor deze review en de vijf sterren!Fijn dat jullie zo tevreden zijn!
Erg fijn bedrijf om mee in zee te gaan! Denken goed mee vanuit hun expertise en geven scherpe prijzen. Afspraak was snel gemaakt en glas zat er na een maand in. Achter nog wat vragen gesteld en ook dan wordt je fantastisch geholpen. Aanrader!
Response from the owner: Bas en Denise, dank je wel voor deze fijne review! Hier worden natuurlijk heel blij van!
Een klein raampje voorzien van dubbelglas, wegens schade aan het originele raam. Supersnelle behandeling, zeer vriendelijke mensen aan de telefoon en uiteindelijk keurig vakwerk afgeleverd. Het kozijntje werd zelfs even mee geverfd in de kleuren van het huis. Grote klasse, klantvriendelijkheid staat blijkbaar hoog in het vaandel.M'n complimenten.
Response from the owner: Dag Bart, dank je wel voor je complimenten!
Wat een super bedrijf.Tijdens de verhuizing ging er een raam kapot .Verschillende glaszetters benaderd.Of ze waren veel duurder of konden veel later.KW glas kon nog zelfs net voor de overdracht van het huis.Qua omgang zeer prettig en denkt met je mee.Als er meer sterren waren dan had ik er meer gegegeven.Bedankt!!!!!!!
Response from the owner: Beste Thorsten,Graag gedaan en bedankt voor deze review! Tot een volgende keer!
Omdat KWglas bij buren in onze straat bezig was en zij zeer tevreden waren heeft KWglas bij ons meteen (17/4) het te vervangen glas ingemeten. Op 18/4 2024 aanbetaling gedaan en op 13 mei heeft de installatie al plaatsgevonden !!. De communicatie verloopt snel per email en er wordt ook snel op mails gereageerd. De installatie is prima verlopen. Er wordt zeer netjes en schoon gewerkt, maar ook even geschaft (zie foto). Alle afval en oud glas wordt meegenomen. Uitstekend modern gereedschap voor de werkzaamheden. Zeer aardige medewerkers. Prijs t.o.v. andere offertes zeer concurrerend. Al met al zeer tevreden en aan te bevelen.
Response from the owner: Beste Tiny en Catharinus. Wat een mooie woorden, daar worden wij super blij van! Ondertussen staat de toffe foto in onze groepsapp.😁
Vanaf het begin prettig contact. Glas is ingemeten door een zeer ervaren glaszetter en alles klopte netjes. na de installatie is alles schoon achtergelaten.
Response from the owner: William, ons hele team bedankt je voor deze 5 sterren en mooie woorden!BEDANKT!
Echte snelheid en service bestaat nog! Dezelfde dag nog mijn kapotte ruit vervangen door Richard. Snel, vakkundig en zeer vriendelijk. Keurig via SMS op de hoogte gehouden van hun komst.
Response from the owner: Bedankt voor je review en graag gedaan!
Zeer goede ervaring gehad met dit bedrijf. Tino, de eigenaar is een vriendelijke man die zijn afspraken perfect nakomt. Ze hebben daarnaast echt een super communicatief online systeem waar je alles kunt nalezen en inzien dat ik zelden ergens anders heb gezien!!Alles tot in de puntjes was duidelijk en je krijgt zelfs sms'jes wanneer de chauffeurs en werklui onderweg zijn op de ochtend dat het gaat gebeuren.Bij ons hebben ze het enkele glas vervangen naar HR++ glas en dat is met een team van 4 sterk binnen 1 dag gedaan. Daarna alles keurig opgeruimd. De heren zijn ook allemaal heel aardig zodat het zelfs nog een gezellige boel werd!Ik kan iedereen dit bedrijf ten zeerste aanraden!Een tevreden klant uit de Wipstrik, Zwolle!
Response from the owner: Beste Mischa, Wat een mooie omschrijving van jouw ervaring met ons Team! Dank je wel voor deze fantastische review!
In deze tijd van digitalisering en onpersoonlijke robot chats, is het een verademing om te maken te hebben met een bedrijf als KWglas, dat uitblinkt in zorgzaamheid , accuratesse, flexibiliteit en vakmanschap. De jongens zijn goed gehumeurd, vriendelijk, kundig en betrouwbaar. Wat verlang je nog meer !
Response from the owner: Dag Jeannine, wat een mooie woorden heb je gebruikt in je review! Hartelijke dank hiervoor!
Fijne ervaring met KWglas, vanaf het eerste moment dat we contact hadden per telefoon voelde het goed en vertrouwd, vervolgens snel een afspraak om in te meten en kort daarna een telefoontje dat het glas geplaatst kon gaan worden. Op de dag van plaatsing waren Richard en Jesse aanwezig. Keurig en netjes gewerkt, erg vriendelijk en meedenkend. Alle afval weer keurig opgeruimd en aangeveegd. Kortom een prima ervaring die wij graag bij anderen zouden willen aanbevelen.
Response from the owner: Beste Edwin, wat een mooie woorden! Dank je wel hiervoor! En namens Richard en Jesse....bedankt voor de broodjes kroket!😊
Eerst gebeld na Kwakkel super vriendelijk te woord gestaan .smiddags kwamen ze om te meten en binnen een uur had ik weer een nieuwe raam erin zitten . topservice
Response from the owner: Fijn dat we je konden helpen Sandra! En bedankt voor je review.
De hulp vanaf het eerste telefoongesprek was ineen woord fantastisch. Was vreselijk geschrokken van het knappen van het dakraam en was nog niet echt kalm toen ik belde. Werd op vakkundige wijze gerustgesteld en verzekerd dat het opgelost zou worden. De beloofde hulp kwam en de noodvoorziening getroffen. De maten opgenomen en de monteur ging weer. De offerte was dik in orde en het nieuwe glas kon worden besteld. Werd keurig op de hoogte gehouden. Na een week of 2-3 kreeg ik melding dat het glas er was en een voorstel om te plaatsen. Afspraak was zo gemaakt en de jonge mannen die kwamen plaatsen waren keurig op tijd. Na het plaatsen hebben ze al het vuil opgeruimd en net als de monteur van de noodvoorziening alles keurig achtergelaten. In alle gevallen waren de medewerkers super vriendelijk en bekwaam.
Response from the owner: Dag Floor, Super om te horen dat wij je zo goed geholpen hebben, wat een mooie review! Dank je wel!
Snelle en goede service, vanaf offerte tot en met het zetten van de ramen. Vriendelijk personeel, dat mee denkt om situaties op te lossen. TOP.
Response from the owner: Dank je wel voor deze mooie review Jolande.Misschien tot een volgende keer.
Zeer goede service, zowel het inmeten van het glas als het plaatsen van het glas.
Response from the owner: Karin, dank je wel voor deze mooie woorden.De vervolg opdracht komt er ook weer aan. Leuk!
Vriendelijk en proffesionele service! Denken mee in oplossingen, zijn erg snel in reageren en zijn goed in communicatie. Goed staaltje vakmanschap, blij mee! Aanrader!
Response from the owner: Beste Jasmijn, Wij zijn blij met dit soort opdrachten! Leuk werk, leuke opdrachtgevers en een super leuke waardering! Bedankt.
Vlotte en nette communicatie. Vervanging van het glas keurig volgens afspraak gedaan. Na controle kwam ik nog iets tegen waar ik niet tevreden over was, na overleg is dit ook keurig opgelost.
Response from the owner: Beste Martin, het was een mooie opdracht! En de bijzondere ruit is mooi geworden.
Wederom gebruik gemaakt van KWglas aangezien de vorige keer zo goed was bevallen. Prettige mensen, nette prijs en helder in de communicatie.
Response from the owner: Dag Jeannette, wat een fijne woorden! Dank je wel en misschien tot nog een volgende keer!
duidelijke offerte, vriendelijk personeel, glas netjes geplaatst.ook na plaatsing goede service.
Response from the owner: Jenny wat fijn om te horen dat jullie tevreden zijn.Namens ons hele Team, dank je wel voor deze mooie review!
Mijn ervaring met KWGlas was van begin tot erg goed. Hun online order- en communicatiesysteem zorgde voor een vlotte communicatie. Al bij het eerste contact was duidelijk dat klanttevredenheid bij hen hoog in het vaandel staat: snelle reacties en duidelijke afspraken.De dag van installatie zelf was even indrukwekkend. Met een goed voorbereid en professioneel team wisten ze de klus vlot te klaren. Toen ze voor een uitdaging stonden met het bereiken van mijn achterste ramen, toonden ze hun flexibiliteit door de volgende dag met een hoogwerker te komen, zonder bijkomende kosten voor mij.Wat me ook opviel, was hun zorgvuldigheid en respect voor mijn eigendom. Na afloop van de klus was het meeste al netjes opgeruimd. De prijs-kwaliteitverhouding was in perfecte balans, gezien de kwaliteit van hun werk en de uitstekende service.Ik zou KWGlas zonder twijfel aanbevelen. Het is zeldzaam om zo'n combinatie van professionaliteit, efficiëntie en klantgerichtheid te vinden.
Response from the owner: Dank je wel Almar, je slaat hiermee de spijker op z'n kop. Hier doen wij het als Team KWglas voor en zijn jij en wij allemaal blij!Thanks!
Paar weken geleden nieuwe ramen laten plaatsen op de hele benedenverdieping. Bestellen en levering gingen vlot en volgens planning. De mannen van KWGLAS hebben het oude glas heel netjes verwijderd. Fijn voor ons, want het buitenschilderwerk was nog op en top. En dat is het nog steeds. Heel tevreden hierover. Bij een nacontrole bleek bij twee ramen dat de coating niet goed was gehecht aan het glas. Er zijn nieuwe ramen besteld en deze worden vervangen zodra ze binnen zijn. Dat vind ik goede service. Top gedaan mannen!
Response from the owner: Top woorden voor Top vakmannen! Dank u wel!
Al het glas laten vervangen door HR++ glas en Triple glas (in de woonkamer). Heerlijk om te genieten van het extra comfort en lagere energieverbruik.De communicatie rondom het inmeten ging ietwat moeizaam maar vanaf dat moment meer dan tevreden. Alle ramen pasten, prettige personeel en ook het breukruitje is snel en keurig opgelost.
Response from the owner: Beste Harro,Fijn om te lezen dat u zo tevreden bent! Ook vanaf onze kant hebben wij als zeer prettig ervaren. Dank u!
We moesten er even op wachten, maar het resultaat is heel goed!
Response from the owner: Beste Dascha en Nick,Dank jullie wel voor deze mooie opdracht. Helaas moesten jullie wat langer wachten dan normaal en daarom bedanken wij jullie ook voor het geduld!Wij vinden het fijn dat jullie tevreden zijn met het resultaat daar doen we het allemaal voor!
Prettige inmeet afspraak gehad, scherpe prijs.Met drie man sterk was de klus binnen een uur geklaard.Vond wel dat ik zelf wat vaak contact moest leggen om op de hoogte te raken van leverstatus en planning maar kan door de drukte komen.Desalniettemin zal ik voor een volgende klus Kwakkelglas zeker weer overwegen 👍🏻
Response from the owner: Uiteraard zijn wij blij om uw review te lezen, waarvoor dank.Het klopt dat u wegens de enorme drukte niet of te weinig op de hoogte bent gehouden van uw orderstatus waarvoor onze excuses! Wij zijn op de achtergrond bezig om dit op te lossen.
Goede service en alles snel geregeldGlaszetters zijn ervaren en netjes
Response from the owner: Dank u wel! Fijn dat u tevreden bent dus zeg het voort😊!
Door schade moesten er 5 ramen worden vervangen. Met 2 man werd dit snel en professioneel binnen een halve dag gedaan. Het oude glas werd netjes meegenomen, de nieuwe ramen zien er prima uit, inclusief de afwerking. Zeer vriendelijke en behulpzame service!
Response from the owner: Beste Peter,Wat fijn om te horen dat het u goed bevallen is!Vriendelijk bedankt voor uw review!
Nette communicatie. Komen afspraken na. Wel wat lange levertijd maar zijn daarin wellicht afhankelijk van toeleverancier. Afwerking kan wat netter; één van de glaslatten is gespleten.
Response from the owner: Anne Marijke, Dank je wel voor je review. Het klopt dat de levertijden van de fabrieken aardig zijn opgelopen de laatste maanden. Het barstje in de glaslat komt meestal door het spijkeren en kan geen kwaad. Normaliter wordt dit dicht gemaakt met een vulmiddel. Wij zullen hier in de toekomst goed opletten!
snelle services , prijs viel mee .vriendelijke telefoon afspraak .
Response from the owner: Dank je wel voor deze beoordeling!
Snelle reactie op offerte gehad, de ruiten zijn keurig opgemeten, ook de speciale niet standaard dikke ruit . Op afgesproken tijd aanwezig en netjes en zorgvuldig de ruiten geplaatst. Geen rommel achtergelaten . Geen verborgen kosten. Kortom een goede service tegen een redelijke prijs, erg meedenkend en super personeel !
Response from the owner: Meneer Hoefman,Vijf sterren en heel veel mooie woorden! Hier worden heel erg blij van!Dank u wel en graag tot een volgende keer!
Goed bedrijf met goede service tegen een redelijke prijs, erg meedenkend en super personeel !
Response from the owner: Beste meneer en mevrouw Bolinde,Dank u wel voor deze mooie review! Hier zijn wij blij mee!
erg tevreden over de service en afhandeling van het bedrijf
Response from the owner: Meneer Struik hartelijk dank voor deze mooie recensie, hier doen we het voor!
Op zaterdagavond binnen een half uur gereageerd. Omdat het een oud raam was, moest de stopverfspecialist van het bedrijf eraan te pas komen en die stond maandagochtend meteen op de stoep. Hij offerde zijn geplande vrije dag ervoor op. Erg tevreden dus!
Response from the owner: Beste meneer Kleinjan,Hartelijk dank voor uw beoordeling!
Vriendelijke..duidelijke bediening
Response from the owner: Dank u!
Goede
Response from the owner: Dank je wel voor de 5 sterren beoordeling!
Al jaren zo last van een koude hal in de winter, verschrikkelijk. Kwakkelglas adviseerde ons een bepaald type glas. En in no time was ons glas binnen en werd het geplaatst. Snel en vakkundig, maar ook erg netjes (zelfs de stofzuiger kwam er nog even aan te pas). Deze zomer al veel plezier gehad van het voordeel dat het minder warm werd in de hal. En de koude is in de winter ook veel minder. Kortom, zeer tevreden!
Response from the owner: Mevrouw Rademaker,Hartelijk dank voor uw review!Fijn om te horen en 'dan nu ook te lezen' dat u tevreden bent over onze producten en werkzaamheden.
In de vroege morgen voordat we naar ons werk wilden was er een ruit gesneuveld. Hierbij snel naar Kwakkel gebeld en deze kon met wat schuiven met een uur bij ons zijn. Top geregeld! De ruit is vervangen en er is niets meer van het voorval te zien.Snel en professioneel geholpen!
Response from the owner: 5 sterrren....Wauw! Dank u!
Vanwege koudeval van onze oude thermopanebeglazing hebben we in overleg met kwakkelglas de hele benedenverdieping laten voorzien van HR++ glas.Resultaat is dat ons huis veel comfortabeler is geworden, sneller op temperatuur en minder verlies van koude.Glas was in een halve dag geplaatst en voor de prijs hoef je het zeker niet te laten.Aanrader dus!!
Response from the owner: Het was een mooie opdracht! Hartelijk dank voor de 4 sterren!
js_loader

Monumentenglas voor uw project?

Wij leveren monumentenglas voor u op maat gemaakt

Menu