Monumentenglas

KWGLAS: uw glashandel voor monumentenglas in de regio Kampen en Nunspeet

Monumentale en historische gebouwen hebben vaak ramen met enkel glas. Denk bijvoorbeeld aan kloosters, grachtenpanden of pakhuizen.

Deze gebouwen beschikken over houten ramen of gevels die niet zomaar vervangen mogen worden. Daarnaast tast het plaatsen van standaard isolatieglas de uitstraling van het monumenten aan. En daarom adviseren wij dan monumentenglas voor de juiste uitstraling.

Wilt u het glas van uw monument of historische pand toch vervangen door isolatieglas? KWglas heeft dan een passende oplossing: monumentaal isolatieglas. Dit is glas met een uitstekende isolatiewaarde en de uitstraling van het oude authentieke glas.

En deze isolerende beglazing is geschikt voor bestaande kozijnen, waardoor het kozijn niet vervangen dient te worden en de authenticiteit in tact blijft!

Wij voorzien onze klanten al meer dan 25 jaar van monumentenglas en het BESTE advies hieromtrent. Wilt u monumentenglas laten plaatsen? Onze glasspecialisten komen geheel vrijblijvend bij u langs om te kijken naar de mogelijkheden voor uw project.

Waarom KWGLAS?

Meer dan 25 jaar ervaring als het gaat om vakmanschap

Goede vakmensen, laten uw huis netjes achter

De meeste glassoorten altijd op voorraad waardoor het glas klaar is terwijl u wacht

Wij hebben geen voorrijkosten

Altijd een noodvoorziening binnen 24-uur

Wat is monumentaal glas?

Monumentale en historische gebouwen hebben vaak ramen met enkel glas. Denk bijvoorbeeld aan kloosters, grachtenpanden of pakhuizen.

Deze gebouwen beschikken over houten ramen of gevels die niet zomaar vervangen mogen worden. Daarnaast tast het plaatsen van standaard isolatieglas de uitstraling van het monumenten aan.

Dé oplossing is monumentenglas. Dit is glas met een uitstekende isolatiewaarde en de uitstraling van het oude authentieke glas. Wij kijken graag ter plaatse wat passend is voor uw woning of bedrijfspand. En komen hiervoor geheel vrijblijvend bij u langs.

De voordelen van monumentenglas

Uitstekende geluidswering
Monumentenglas heeft een betere geluidsisolatie dan bijvoorbeeld enkelglas. Dit glas kan 27 tot 40 dB-weren.
Meer licht in de woning
Monumentenglas is van nature extra helder, waardoor er meer licht de woning binnenkomt.
Goede isolatiewaarde
Met monumentenglas wordt het comfort in huis ten opzichte van enkelglas aanzienlijk verbeterd. Monumentenglas heeft een isolatiewaarde van 5,9 tot 1,0 W/m2k. Tevens blijft het pand met dit glas die karakteristieke tint behouden.
Goed comfort
Het standaard glas wat in monumentale panden wordt gebruikt voldoet niet aan de hedendaagse eisen betreft comfort. Maar, dit glas heeft wel een kenmerkende uitstraling. Daarnaast heeft u door monumentenglas minder last van tocht en kan de thermostaat een graadje lager.
Brand- en inbraakwerend
Monumentenglas is brandwerend tot wel 60 minuten! En bovendien is het glas meer inbraakwerend dan enkelglas.
Hergebruik kozijnen
Daarnaast is het glas niet heel dik, waardoor het in de meeste bestaande kozijnen kan worden geplaatst. Daardoor is het dus niet altijd nodig om uw kozijnen ook te vervangen.
Previous slide
Next slide

Antwoord van de Specialist
Waarom kiezen voor monumentaal glas?

Het standaard glas wat in monumentale panden wordt gebruikt voldoet niet aan de hedendaagse eisen betreft comfort. Maar, dit glas heeft wel een kenmerkende uitstraling.

Met monumentenglas voorziet u uw monument of historisch pand van dubbel glas. Hierdoor verbetert de isolatie waarde. Tevens blijft met dit glas die karakteristieke tint behouden.

Daarnaast is het glas niet heel dik, waardoor het in de meeste bestaande kozijnen kan worden geplaatst. Daardoor is het dus niet altijd nodig om uw kozijnen ook te vervangen.

KWglas

Verschillende stijlen van monumentenglas

Subsidie op monumentenglas?

Het is per gemeente verschillend of er een subsidie wordt verleent voor het plaatsen van monumentenglas. Benieuwd of u in aanmerking komt voor een subsidie? Ga naar de site van de energiesubsidiewijzer.

De subsidies die worden verstrekt zijn in de meeste gevallen maar een klein bedrag vergeleken met de totale kosten. Maar, ondanks dat de vergoeding niet erg hoog is, heeft u de investering vaak al snel terugverdiend, omdat u minder betaalt aan energiekosten.

Wilt u alles weten over het aanvragen van subsidie of de ISDE regeling? U leest het op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Van enkelglas naar dubbelglas

Monumentenglas isolatiewaarde

Met monumentenglas kunt u een betere isolatiewaarde behalen in uw historische pand. Het glas is namelijk voorzien van een speciale coating die ervoor zorgt dat er een isolatiewaarde van dubbelglas wordt behaald.

De coating reflecteert de warmte binnen in de woning en zorgt dat het niet middels de ramen verloren gaat. Uw voorziet het pand dus van enkelglas met de isolatiewaarde van dubbelglas.

Wist u dat monumentenglas ook extra dus is? Hierdoor past het in de smalle kozijnen van historische panden en hoeft u dus niet altijd perse uw kozijnen te vervangen.

subsidie aanvragen voor glas en geld besparen

Prijs van monumentenglas

De prijs van monumentenglas is afhankelijk van de dikte van het glas. De glaszetters van KWglas komen graag bij u langs voor een vrijblijvende offerte op maat. 

Zo weet u precies wat het plaatsen van monumentenglas u gaat kosten.

Onze opgeleverde projecten

subsidie aanvragen voor glas en geld besparen

ISDE-subsidie gewijzigd

ISDE-subsidie gewijzigd De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) is vanaf 2023 gewijzigd en voor meer mensen bereikbaar. Zo kun je ook subsidie aanvragen voor

Bekijk project

Waar kan KWGLAS
u voorzien van monumentenglas?

Wij kunnen monumentenglas leveren vanuit onze vestiging in Kampen. Vanuit onze vestiging in Kampen bedienen wij de regio: Kampen, Dronten, Hattem, Wapenveld, IJsselmuiden, Wezep, Emmeloord, Zwolle en Hasselt.

Ook bedienen wij de regio: Nunspeet, Elspeet, Ermelo, Epe, Elburg, Oldebroek, Doornspijk, HulshorstZeewolde, Vierhouten, Hierden, Harderwijk en ’t Harde.

Onze blije klanten

Wordt u ook een blije KWglas.nl klant?
Al het glas laten vervangen door HR++ glas en Triple glas (in de woonkamer). Heerlijk om te genieten van het extra comfort en lagere energieverbruik.De communicatie rondom het inmeten ging ietwat moeizaam maar vanaf dat moment meer dan tevreden. Alle ramen pasten, prettige personeel en ook het breukruitje is snel en keurig opgelost.
We moesten er even op wachten, maar het resultaat is heel goed!
Prettige inmeet afspraak gehad, scherpe prijs.Met drie man sterk was de klus binnen een uur geklaard.Vond wel dat ik zelf wat vaak contact moest leggen om op de hoogte te raken van leverstatus en planning maar kan door de drukte komen.Desalniettemin zal ik voor een volgende klus Kwakkelglas zeker weer overwegen 👍🏻
Goede service en alles snel geregeldGlaszetters zijn ervaren en netjes
Door schade moesten er 5 ramen worden vervangen. Met 2 man werd dit snel en professioneel binnen een halve dag gedaan. Het oude glas werd netjes meegenomen, de nieuwe ramen zien er prima uit, inclusief de afwerking. Zeer vriendelijke en behulpzame service!
Nette communicatie. Komen afspraken na. Wel wat lange levertijd maar zijn daarin wellicht afhankelijk van toeleverancier. Afwerking kan wat netter; één van de glaslatten is gespleten.
snelle services , prijs viel mee .vriendelijke telefoon afspraak .
Snelle reactie op offerte gehad, de ruiten zijn keurig opgemeten, ook de speciale niet standaard dikke ruit . Op afgesproken tijd aanwezig en netjes en zorgvuldig de ruiten geplaatst. Geen rommel achtergelaten . Geen verborgen kosten. Kortom een goede service tegen een redelijke prijs, erg meedenkend en super personeel !
Goed bedrijf met goede service tegen een redelijke prijs, erg meedenkend en super personeel !
erg tevreden over de service en afhandeling van het bedrijf
Op zaterdagavond binnen een half uur gereageerd. Omdat het een oud raam was, moest de stopverfspecialist van het bedrijf eraan te pas komen en die stond maandagochtend meteen op de stoep. Hij offerde zijn geplande vrije dag ervoor op. Erg tevreden dus!
Vriendelijke..duidelijke bediening
Al jaren zo last van een koude hal in de winter, verschrikkelijk. Kwakkelglas adviseerde ons een bepaald type glas. En in no time was ons glas binnen en werd het geplaatst. Snel en vakkundig, maar ook erg netjes (zelfs de stofzuiger kwam er nog even aan te pas). Deze zomer al veel plezier gehad van het voordeel dat het minder warm werd in de hal. En de koude is in de winter ook veel minder. Kortom, zeer tevreden!
In de vroege morgen voordat we naar ons werk wilden was er een ruit gesneuveld. Hierbij snel naar Kwakkel gebeld en deze kon met wat schuiven met een uur bij ons zijn. Top geregeld! De ruit is vervangen en er is niets meer van het voorval te zien.Snel en professioneel geholpen!
Vanwege koudeval van onze oude thermopanebeglazing hebben we in overleg met kwakkelglas de hele benedenverdieping laten voorzien van HR++ glas.Resultaat is dat ons huis veel comfortabeler is geworden, sneller op temperatuur en minder verlies van koude.Glas was in een halve dag geplaatst en voor de prijs hoef je het zeker niet te laten.Aanrader dus!!
js_loader

Monumentenglas voor uw project?

Wij leveren monumentenglas voor u op maat gemaakt

Menu