Voorzetramen

KWGLAS; uw glashandel voor voorzetramen in de regio Nunspeet en Kampen

Is dubbelglas geen optie? Bijvoorbeeld omdat u te maken heeft met een monumentaal pand? En wilt u toch graag uw woning beter isoleren? Dan bieden voorzetramen uitkomst. 

Voorzetramen kunnen voor bestaande ramen worden geplaatst. Hierdoor blijft de originele situatie intact en wordt de isolatiewaarde verbetert. Voorzetramen isoleren natuurlijk niet net zo goed als dubbelglas of Triple glas, maar het verlies van warmte en het binnendringen van toch worden wel degelijk verminderd. 

Voor meer advies over voorzetramen kunt u contact met ons opnemen via 038 331 43 03 (regio kampen) of 034 126 11 71 (regio Nunspeet) of een bezoek brengen aan onze vestiging aan de Carlsonstraat 12 in Kampen. 

Waarom KWGLAS?

Meer dan 25 jaar ervaring als het gaat om vakmanschap

Goede vakmensen, laten uw huis netjes achter

De meeste enkelglas soorten op voorraad waardoor wij snel kunnen leveren

Wij hebben geen voorrijkosten

Altijd een noodvoorziening binnen 24-uur

Wat zijn voorzetramen?

Voorzetramen zijn extra ramen die voor uw huidige ramen geplaatst kunnen worden. Oudere panden als kerken en monumenten bevatten vaak enkelglas. Door de oudere kozijnen is het vaak niet mogelijk om dubbelglas te plaatsen. Voorzetramen zijn dan een goede oplossing om de isolatie te verbeteren.

Voorzetramen hebben doorgaans kleinere afmetingen, waardoor deze ruit In de meeste gevallen wordt toegepast bij kleinere ramen. Dit is voordelig voor het financiële plaatje. 

Met voorzetramen worden zowel warmte als geluid goed geïsoleerd. Voorzetramen zijn ideaal voor monumenten of andere historische panden omdat deze vaak enkelglas bevatten. 

Neem gerust contact met ons op om erachter te komen of voorzetramen een goede oplossing voor u is.

De voordelen van voorzetramen

Voorzetramen geen optie?
Kies voor achterzetramen!

Bij sommige monumenten of kerken kunnen voorzetramen niet mogelijk zijn doordat het originele glas moet worden behouden, en mag het aanzicht van het pand niet worden verandert. Hierdoor zijn voorzetramen niet geschikt.

Zoekt u een manier om toch een betere isolatie te creëren? Dan zijn achterzetramen een prima alternatief. Achterzetramen hebben dezelfde werking als voorzetramen alleen zit het verschil aan de zijde van plaatsing.

U hebt dus profijt van de betere isolerende werking, en het authentieke glas blijft zichtbaar.

Isoleren met voorzetramen

Voorzetramen verbeteren de isolatie van uw glas aanzienlijk. Zo heeft enkelglas standaard een U-waarde van 5,7. Wanneer u besluit een voorzetraam te laten installeren wordt deze U-waarde verlaagt tot 2,7. 

Deze verbeterde U-waarde zorgt voor naast een betere warmte isolatie ook voor een betere geluidisolatie. Dit levert u op zowel wooncomfort als het financiële gebied een mooi voordeel op.

Hoe lang het glas de hitte tegenhoudt wordt uitgedrukt in minuten. Brandwerend glas 30 minuten beschermt 30 minuten en brandwerend glas 60 minuten beschermt 60 minuten tegen de hitte van de brand. 

Het is per situatie verschillend welke variant het meest geschikt is voor de situatie. Er bestaat zelfs glas dat tot wel twee uur beschermt tegen hitte.

Plaatsen van voorzetramen

Het installeren van voorzetramen dient met veel nauwkeurigheid gedaan te worden. Hiervoor is het belangrijk dat u wordt bijgestaan door een partij met verstand van zaken. 

De glaszetters van KWglas zijn ervaren in het plaatsen van voorzetramen en gaan uiterst secuur te werk. Hierdoor kunnen wij u een probleemloze plaatsing van voorzetramen verzekeren.

Het beste resultaat

Kies voor monumentenglas

Hoewel voorzetramen de isolatie verbeteren is de isolatie met monumentenglas nog beter. Daarnaast kan er vocht tussen uw voorzetramen en gewone ruit terechtkomen, en dit kan zich hier ophopen. De mogelijkheid van vochtophoping tussen de ruiten is een reëel nadeel. Als vocht zich hier ophoopt is er een kans dat de binnenkant beslaat en nat wordt.

Het water lekt dan naar beneden en zo wordt ook het kozijn nat gemaakt. Als dit voor een langere tijd gebeurt is er een kans op vochtschade aan uw kozijn, zoals houtrot.

Om deze redenen is monument glas vaak een betere oplossing. Niet alleen de isolatie is beter, ook is er geen kans op vochtschade aan uw kozijn. Als u meer wilt weten over voorzetramen, kunt u gerust contact met ons opnemen. Onze glasspecialisten helpen u graag verder.

Veelgestelde vragen over voorzetramen

Een voorzetraam is een ruit die voor de ‘gewone’ ruit wordt geplaatst. Ideaal wanneer dubbelglas bijvoorbeeld niet mogelijk is in een kerk of monument.

De kosten van voorzetramen zijn variabel. De prijs hiervan hangt bijvoorbeeld af van de hoeveelheid of de grote van het voorzetraam, maar bijvoorbeeld ook of er nog bijkomende slijp aanpassingen gedaan moeten worden. Neem contact op voor een offerte op maat. 

Voorzetramen hebben ongeveer dezelfde isolatiewaarde als standaard dubbelglas, namelijk 2,7. Dit is een stuk beter dan enkelglas, met een isolatiewaarde van 5,7.

Onze opgeleverde projecten

Triple glas of HR++?

Eén van de meest gestelde vragen op dit moment; kies ik voor Triple glas of HR++? Online is er veel informatie over beide glassoorten te vinden, maar in dit blog gaan we Triple glas en HR++ eens even écht goed vergelijken. Wat zijn de voor- en nadelen, waar moet u op letten en hoe zit het met subsidie?

Bekijk project

Enkel glas vervangen door dubbel glas

Waait het binnen soms net zo hard als buiten? Krijgt u het maar niet aangenaam warm in huis? Dan is het wellicht tijd om uw enkel glas te laten vervangen door dubbel glas. Ja, dat is even een investering, maar wél eentje die u heel veel comfort gaat opleveren.

Bekijk project
subsidie aanvragen voor glas en geld besparen

Subsidie op glas ontvangen? Ja, dat kan!

Bent u eigenaar van een koopwoning of zakelijk pand en wilt u uw woning of bedrijfspand (beter) isoleren? Dan is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor het plaatsen van HR++ glas of Triple glas. Met de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing, ook wel ISDE genoemd, kunt u profiteren van flinke voordelen!

Bekijk project

Waar kan KWGLAS
u voorzien van voorzetramen?

Wij kunnen voorzetramen leveren vanuit onze vestiging in Kampen. Vanuit onze vestiging in Kampen bedienen wij de regio: Kampen, Dronten, Hattem, Wapenveld, IJsselmuiden, Wezep, Emmeloord, Zwolle en Hasselt.

Ook bedienen wij de regio: Nunspeet, Elspeet, Ermelo, Epe, Elburg, Oldebroek, Doornspijk, Hulshorst, Zeewolde, Vierhouten, Hierden, Harderwijk en ’t Harde.

Onze blije klanten

Wordt u ook een blije KWglas.nl klant?
Vlotte en nette communicatie. Vervanging van het glas keurig volgens afspraak gedaan. Na controle kwam ik nog iets tegen waar ik niet tevreden over was, na overleg is dit ook keurig opgelost.
Wederom gebruik gemaakt van KWglas aangezien de vorige keer zo goed was bevallen. Prettige mensen, nette prijs en helder in de communicatie.
duidelijke offerte, vriendelijk personeel, glas netjes geplaatst.ook na plaatsing goede service.
Mijn ervaring met KWGlas was van begin tot erg goed. Hun online order- en communicatiesysteem zorgde voor een vlotte communicatie. Al bij het eerste contact was duidelijk dat klanttevredenheid bij hen hoog in het vaandel staat: snelle reacties en duidelijke afspraken.De dag van installatie zelf was even indrukwekkend. Met een goed voorbereid en professioneel team wisten ze de klus vlot te klaren. Toen ze voor een uitdaging stonden met het bereiken van mijn achterste ramen, toonden ze hun flexibiliteit door de volgende dag met een hoogwerker te komen, zonder bijkomende kosten voor mij.Wat me ook opviel, was hun zorgvuldigheid en respect voor mijn eigendom. Na afloop van de klus was het meeste al netjes opgeruimd. De prijs-kwaliteitverhouding was in perfecte balans, gezien de kwaliteit van hun werk en de uitstekende service.Ik zou KWGlas zonder twijfel aanbevelen. Het is zeldzaam om zo'n combinatie van professionaliteit, efficiëntie en klantgerichtheid te vinden.
Paar weken geleden nieuwe ramen laten plaatsen op de hele benedenverdieping. Bestellen en levering gingen vlot en volgens planning. De mannen van KWGLAS hebben het oude glas heel netjes verwijderd. Fijn voor ons, want het buitenschilderwerk was nog op en top. En dat is het nog steeds. Heel tevreden hierover. Bij een nacontrole bleek bij twee ramen dat de coating niet goed was gehecht aan het glas. Er zijn nieuwe ramen besteld en deze worden vervangen zodra ze binnen zijn. Dat vind ik goede service. Top gedaan mannen!
Al het glas laten vervangen door HR++ glas en Triple glas (in de woonkamer). Heerlijk om te genieten van het extra comfort en lagere energieverbruik.De communicatie rondom het inmeten ging ietwat moeizaam maar vanaf dat moment meer dan tevreden. Alle ramen pasten, prettige personeel en ook het breukruitje is snel en keurig opgelost.
We moesten er even op wachten, maar het resultaat is heel goed!
Prettige inmeet afspraak gehad, scherpe prijs.Met drie man sterk was de klus binnen een uur geklaard.Vond wel dat ik zelf wat vaak contact moest leggen om op de hoogte te raken van leverstatus en planning maar kan door de drukte komen.Desalniettemin zal ik voor een volgende klus Kwakkelglas zeker weer overwegen 👍🏻
Goede service en alles snel geregeldGlaszetters zijn ervaren en netjes
Door schade moesten er 5 ramen worden vervangen. Met 2 man werd dit snel en professioneel binnen een halve dag gedaan. Het oude glas werd netjes meegenomen, de nieuwe ramen zien er prima uit, inclusief de afwerking. Zeer vriendelijke en behulpzame service!
Nette communicatie. Komen afspraken na. Wel wat lange levertijd maar zijn daarin wellicht afhankelijk van toeleverancier. Afwerking kan wat netter; één van de glaslatten is gespleten.
snelle services , prijs viel mee .vriendelijke telefoon afspraak .
Snelle reactie op offerte gehad, de ruiten zijn keurig opgemeten, ook de speciale niet standaard dikke ruit . Op afgesproken tijd aanwezig en netjes en zorgvuldig de ruiten geplaatst. Geen rommel achtergelaten . Geen verborgen kosten. Kortom een goede service tegen een redelijke prijs, erg meedenkend en super personeel !
Goed bedrijf met goede service tegen een redelijke prijs, erg meedenkend en super personeel !
erg tevreden over de service en afhandeling van het bedrijf
Op zaterdagavond binnen een half uur gereageerd. Omdat het een oud raam was, moest de stopverfspecialist van het bedrijf eraan te pas komen en die stond maandagochtend meteen op de stoep. Hij offerde zijn geplande vrije dag ervoor op. Erg tevreden dus!
Vriendelijke..duidelijke bediening
Al jaren zo last van een koude hal in de winter, verschrikkelijk. Kwakkelglas adviseerde ons een bepaald type glas. En in no time was ons glas binnen en werd het geplaatst. Snel en vakkundig, maar ook erg netjes (zelfs de stofzuiger kwam er nog even aan te pas). Deze zomer al veel plezier gehad van het voordeel dat het minder warm werd in de hal. En de koude is in de winter ook veel minder. Kortom, zeer tevreden!
In de vroege morgen voordat we naar ons werk wilden was er een ruit gesneuveld. Hierbij snel naar Kwakkel gebeld en deze kon met wat schuiven met een uur bij ons zijn. Top geregeld! De ruit is vervangen en er is niets meer van het voorval te zien.Snel en professioneel geholpen!
Vanwege koudeval van onze oude thermopanebeglazing hebben we in overleg met kwakkelglas de hele benedenverdieping laten voorzien van HR++ glas.Resultaat is dat ons huis veel comfortabeler is geworden, sneller op temperatuur en minder verlies van koude.Glas was in een halve dag geplaatst en voor de prijs hoef je het zeker niet te laten.Aanrader dus!!
js_loader

Betere isolatie met voorzetramen?

Wij stellen vrijblijvend een offerte voor u op

Menu