Blog
Investeer in dubbelglas, HR++ of Triple glas
27 oktober 2021
Blog, Dubbelglas, Subsidie, Triple glas

Stijging gasprijs?

Wacht niet langer, investeer in isolatieglas (dubbelglas, HR++ of Triple glas) Bespaar op uw energiekosten nu het nog kan!

De stijging van de gasprijs zorgt voor een hogere energierekening bij veel Nederlanders. Voorkomen is bijna onmogelijk, maar er op inspelen kan wel. Wist u dat er nog andere zaken zijn die u kunt aanpakken voor een mooier eindresultaat op de rekening?

Heeft u al eens gekeken naar de status van het glas in uw woning? Is dit nog enkel glas of standaard dubbelglas? Dubbelglas, ook wel isolatieglas, zorgt voor een beter geïsoleerde woning. Het gevolg is dat uw rekening lager uitvalt en daarnaast ervaart u meer comfort en warmte in huis. Maar, u kunt nog een stapje verder gaan met HR++ glas of Triple glas. 

Van enkelglas naar HR++ glas

Met gewoon enkelglas of ‘standaard’ dubbelglas verliest u veel warmte. Gewoon enkelglas of ‘standaard’ dubbel glas resulteren in aanzienlijk warmteverlies. Het warmteverlies bij enkelglas is zelfs zo substantieel dat het sterk wordt aanbevolen om het te vervangen zodra de gelegenheid zich voordoet. In dat geval is het verstandig om direct te kiezen voor HR++ glas of driedubbel glas. Dit glas biedt de meest effectieve isolatie. Door over te stappen op HR++ glas kunt u zowel uw energierekening verlagen als uw CO2-uitstoot verminderen. Alles over van enkelglas naar dubbelglas leest u in onze blog ‘Enkel glas vervangen door dubbel glas’.

Van dubbelglas naar HR++ of HR++

Het is niet alleen raadzaam om enkelglas te vervangen door HR++ of Triple glas, maar u kunt het comfort ook verhogen door dubbelglas te vervangen door HR++ of driedubbel glas. Maar wat is nou beter? Voor verbeterde isolatie in uw woning is HR+++ glas, ook bekend als Triple glas, beter dan HR++.

Triple glas bestaat namelijk uit drie glasplaten in plaats van twee en heeft twee spouwen in plaats van één. Deze eigenschappen resulteren in een uitstekende isolatiewaarde. Echter, Triple glas heeft enkele nadelen. Het is aanzienlijk dikker en zwaarder dan HR++ glas. Bij de vervanging van dubbelglas door HR+++, kan het nodig zijn om aanpassingen te maken aan je kozijnen, en in geval van zeer grote ramen, zelfs aan de fundering van de woning.

Verschillen tussen dubbelglas en HR++ glas

Het verschil tussen ‘standaard’ dubbelglas en HR++ glas zit in de isolatiecapaciteit. HR++ glas biedt namelijk een betere isolatie dankzij een extra coating op het glas en het gebruik van edelgas in plaats van lucht in de spouw.

Vanwege deze eigenschappen laat HR++ glas minder snel warmte ontsnappen en houdt het kou buiten in vergelijking met standaard dubbelglas. Dit resulteert in een hogere isolatiewaarde dan ‘standaard’ dubbelglas.

Het isolerend vermogen van glas wordt namelijk gemeten aan de hand van de U-waarde. Voor ‘standaard’ dubbelglas is de U-waarde 2,8, terwijl HR++ glas een U-waarde van 1,1 heeft. Dit is een aanzienlijk verschil en toont aan dat HR++ in termen van isolatie beter presteert dan dubbelglas. Voor welke variant ook gekozen wordt, beide soorten glas isoleren goed en helpen geluid buiten te houden. Overweegt u om ook de kozijnen te vervangen? Kies dan voor kozijnen die eveneens goed isoleren. Anders wordt het gewenste rendement niet behaald.

Besparen op uw energierekening

Hoeveel u bespaart op de energierekening met de overstap naar HR++ glas is afhankelijk van diverse factoren. Als u enkelglas vervangt door HR++ glas, zal de besparing doorgaans aanzienlijk hoger zijn dan bij het vervangen van dubbelglas.

Daarnaast wordt de totale besparing ook beïnvloed door de grootte en het aantal ramen. Het is begrijpelijk dat het vervangen van een klein enkel raam aanzienlijk minder besparing oplevert dan het vervangen van een groot aantal ramen met een aanzienlijk oppervlak.

Over het algemeen kan het vervangen van dubbelglas door HR++ glas een besparing opleveren van ongeveer €150 tot €300 per jaar, maar deze cijfers kunnen variëren afhankelijk van de specifieke situatie en het energieverbruik in uw woning.

Offerte voor dubbelglas, HR++ glas of Triple glas?

KWglas komt graag bij u langs om te kijken welk isolatieglas voor uw woning geschikt is en hoe het beste rendement behaald kan worden tegen de slimste investering. De stijging van de gasprijs is hopelijk voor de korte termijn, maar een investering in dubbelglas is voor de langere termijn.

Weten wat u kunt besparen? Bel ons vandaag nog op 038 – 331 43 03 om direct een afspraak te maken. Of vraag een offerte aan via het offerteformulier. Wilt u dan ook meteen de afmeting noteren, dan kunnen wij u snel een eerste richtprijs geven.

Menu