KWGLAS: hét glaszetbedrijf
als het gaat om HR++ glas
Geld besparen op de energiekosten? Of profiteren van een uitstekende isolatiewaarde in uw woning of bedrijfspand? Het kan met HR++ glas! HR++ glas isoleert beter dan standaard dubbelglas. Dit komt door de gasvulling tussen de glasplaten.
Met HR++ glas hoeft u minder te stoken, doordat er bijna tot geen warmte meer via het glas verloren gaat en dat zult u ook merken aan de energierekening!
Zoekt u een vakkundige glaszetter die u kan voorzien van HR++ glas? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Van ronde- tot aan ovale of vierkante kozijnen, wij zorgen voor de juiste glasoplossing.
Met meer dan 25 jaar ervaring in het vak, kunt u bij ons altijd rekenen op de BESTE service in de regio Kampen en Nunspeet. Maak vrijblijvend een afspraak of breng een bezoek aan onze vestiging aan de Carlsonstraat 12 in Kampen.
Waarom KWGLAS?
Meer dan 25 jaar ervaring als het gaat om vakmanschap
Goede vakmensen, laten uw huis netjes achter
De meeste enkelglas soorten op voorraad waardoor wij snel kunnen leveren
Wij hebben geen voorrijkosten
Altijd een noodvoorziening binnen 24-uur
Wat is isolatieglas HR++?
HR++ isolatieglas staat ook wel bekend als hoogrendementsglas. HR++ isolatieglas is een dubbelglas soort die buitengewoon goed isoleert. Dit komt door de reflecterende coating aan de binnenkant van het glas en tevens door de gasvulling tussen de glasplaten. Zie het als dé verbeterde versie van standaard dubbelglas.
De spouw van HR++ isolatieglas is vaak gevuld met Argon gas, maar dit kan ook Krypton gas zijn. De gasvulling in de spouw zorgt voor beperkt warmteverlies. Hoe meer plusjes achter de naam van het glas, hoe beter het glas isoleert. Dit betekent dat HR++ glas dus meer isoleert dan bijvoorbeeld HR+ glas.
Waarom kiezen voor HR++ glas?
Het verschil tussen
dubbelglas en HR++ glas
Het verschil tussen dubbelglas en HR++ glas zit hem voornamelijk in de vulling van de spouw. Dubbelglas bestaat uit twee glasplaten die door een afstandhouder uit elkaar worden gehouden. De ruimte tussen de twee afstandhouders wordt de spouw genoemd. Bij dubbelglas is deze spouw gevuld met lucht. Dubbelglas isoleert goed, maar via de spouw gaat er altijd nog warmte verloren.
Bij HR++ glas is de spouw niet gevuld met lucht, maar met zogeheten edelgassen, zoals bijvoorbeeld Argon- of Krypton gas. HR++ glas is de opvolger van standaard dubbelglas. Bij HR++ glas is de vulling van de spouw niet alleen anders, er is ook een coating aan één binnenzijde van het glas aangebracht. Dit metaallaagje laat zonnestralen door en weerkaatst warmte terug in de woning. Hierdoor is minder energie nodig om de binnenruimte te verwarmen.
De isolatiewaarde van HR++ glas
Standaard dubbelglas U waarde 2.9
HR++ glas: U waarde 1.2 tot 1.0
HR+++ glas of Triple glas U waarde 0.9 tot 0.6
Hoe dik is het glas?
Dikte HR++ glas
Welke dikte HR++ glas u nodig heeft, is afhankelijk van de oppervlakte van het raam. Hoe groter de ruit, des te dikker het glas. De glasdikte van HR++ glas varieert van bijvoorbeeld van 4 mm buiten en 4 mm binnen en kan wel oplopen tot 8 mm buiten en 6 mm binnen of nog dikker.
Triple glas past niet altijd in bestaande kozijnen, maar bij HR++ glas is dat anders. Wij kunnen HR++ glas zo leveren dat het glas altijd in de bestaande situatie past. En dit gaat niet alleen over de dikte van het glas, maar ook over de gewenste vorm. Of uw kozijn nou vierkant, rond of ovaal is, wij zorgen voor de juiste glasoplossing!
Verschil HR+ glas en HR++ glas
HR+ glas en HR++ glas verschillen van elkaar in spouwdikte én vulling. Een dikker glaspakket betekent een betere isolatiewaarde. HR+ glas heeft een spouwdikte vanaf 9 mm en HR++ glas vanaf 13 mm.
HR+ beglazing is isolerend dubbelglas met aan één binnenzijde een coating op het glas. De spouw van HR+ glas is gevuld met lucht. HR++ glas heeft ook een coating aan één binnenzijde van het glas, maar de spouw is niet gevuld met lucht maar met edelgassen. Dit zorgt voor een betere thermische isolatie.
Wat kost HR++ glas?
Wilt u HR++ glas bestellen? En bent u benieuwd naar de kosten voor HR++ glas? Wij verstrekken u graag meer informatie over de kosten van HR++ glas. De kosten voor het leveren van HR++ glas hangen af van de hoeveelheid glas. Heeft u veel of juist weinig glas nodig? Dit maakt een groot verschil voor de prijs.
Weten wat HR++ isolatieglas kost voor uw project? Onze glasspecialisten voorzien u graag van een passende offerte op maat. Schroom niet en neem gerust vrijblijvend contact met ons op.
Bestel ook direct een ventilatierooster!
Als u de ruiten laat vervangen door HR++ glas denk dan ook direct eens aan het plaatsen van ventilatieroosters. In de beter geïsoleerde woningen is de vochtigheidsgraad namelijk heel hoog en wordt lucht minder vaak ververst. Dit zorgt voor een grote kans op ziekte door bijvoorbeeld schimmelvorming.
Voor een gezond binnenklimaat is voldoende ventileren noodzakelijk. Met voldoende bedoelen wij 24 uur per dag. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld de hele dag een raam open te zetten, maar als u van huis bent vergroot dit wel de kans op inbraak. En als het regent en uw raam staat open, is de kans op regeninval groot.
Het plaatsen van een ventilatierooster in uw HR++ glas zorgt voor ventilatie gedurende de hele dag, zonder kans op inbraak of regeninval. Wij hebben verschillende ventilatieroosters van het merk Duco, die wij samen met het glas kunnen leveren. Wij zorgen voor de juiste afmeting, zodat u zelf niet hoeft te prutsen met meetwerk.
Subsidie op HR++ glas
U kunt als woningeigenaar subsidie aanvragen voor het plaatsen van HR++ glas.
Dit kan met de isolatiemaatregelen genaamd de ISDE. Met deze subsidieregel kunt u 25% van de kosten met een maximum oppervlakte van 45m2 besparen.
Overstappen van dubbelglas naar HR++ glas? Uitstekende keuze!
Verbeterde isolatie met HR++ glas
HR++ glas biedt namelijk een nog betere isolatie dan het ‘gewone’ dubbel glas. Dit komt door de speciale coating aan de binnenzijde van het glas, die de warmte terug de woning in kaatst, zodat er geen warmte verloren gaat. In combinatie met de spouwen, die gevuld zijn met edelgassen, resulteert dit in uitstekende isolatie-eigenschappen.
De mate van isolatie die HR++ glas biedt, hangt af van de dikte van de spouw. Bijvoorbeeld, een spouw van 16 en 15 mm heeft een U-waarde van 1,1, terwijl een spouw van 14 mm een U-waarde van 1,2 heeft. Het is belangrijk op te merken dat niet in alle kozijnen isolatieglas past vanwege de dikte. HR++ glas kan pas worden geplaatst als uw kozijn minstens 13 mm breed is.
HR++ glas bestellen
Hoe herkent u HR++ glas
U kunt HR++ glas het snelst herkennen door middel van de code aan de binnenkant van de aluminium strip tussen de glasplaten. Gaat het om HR glas? Dan zijn de letters HR in de code opgenomen. Staan deze er niet, dan gaat het in vrijwel alle gevallen om standaard dubbelglas. U kunt HR++ glas ook herkennen aan de hand van de onzichtbare metaalcoating.
Om deze code te zien heeft u een aansteker/lucifer of zaklamp nodig.
Richt een brandende lucifer of zaklamp op het raam en kijk schuin naar het glas. Op die manier zou u de reflectie moeten kunnen zien. Zien alle reflecties er identiek uit? Dan betreft het dubbelglas. Ondergaat een van de reflecties een kleurverandering? Dan heeft u HR-glas. In de video van Woonbewust wordt gedemonstreerd hoe u deze test kunt uitvoeren.
Veelgestelde vragen over HR++ glas
HR++ glas heeft een u waarde van 1.2 W/m2K of lager. Dit glastype heeft aan de binnenzijde van de spouw een warmtereflecterende coating. Tevens is de spouw van HR++ glas gevuld met edelgas zoals bijvoorbeeld Argon.
Maximaal zit de levensduur van HR++ glas op 30 jaar met een fabrieksgarantie van 10 jaar op lek raken en blindslag. Echter zien wij in de praktijk dat het glas gemiddeld tussen de 20 en 30 jaar meegaat. Uiteraard is dit ook afhankelijk van het onderhoud van bijvoorbeeld kozijnen. Wanneer glas verouderd is, zal het in de meeste gevallen lek raken of niet meer voldoende isoleren.
U kunt HR++ glas herkennen aan de aanduiding in de afstandhouder. Op deze aluminium strip ziet u een codering staan. Als deze codering begint met HR, dan is het huidige glas HR glas. Ziet u geen letters of cijfers? Dan is het glas in de meeste gevallen standaard dubbelglas.
Bij twijfel kunt u ook zelf testen welk glas type u heeft. Houd een vlammetje op ongeveer 10 cm afstand van het raam. Veranderd één van de vier vlammetjes van kleur, dan is er sprake van HR glas. In deze video van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland leggen ze u uit hoe u de zelftest kunt doen.
Onze opgeleverde projecten
Triple glas of HR++?
Eén van de meest gestelde vragen op dit moment; kies ik voor Triple glas of HR++? Online is er veel informatie over beide glassoorten te vinden, maar in dit blog gaan we Triple glas en HR++ eens even écht goed vergelijken. Wat zijn de voor- en nadelen, waar moet u op letten en hoe zit het met subsidie?
Enkel glas vervangen door dubbel glas
Waait het binnen soms net zo hard als buiten? Krijgt u het maar niet aangenaam warm in huis? Dan is het wellicht tijd om uw enkel glas te laten vervangen door dubbel glas. Ja, dat is even een investering, maar wél eentje die u heel veel comfort gaat opleveren.
Subsidie op glas ontvangen? Ja, dat kan!
Bent u eigenaar van een koopwoning of zakelijk pand en wilt u uw woning of bedrijfspand (beter) isoleren? Dan is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor het plaatsen van HR++ glas of Triple glas. Met de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing, ook wel ISDE genoemd, kunt u profiteren van flinke voordelen!
Waar kan KWGLAS
u voorzien van HR++ glas?
Wij kunnen HR++ glas leveren vanuit onze vestiging in Kampen. Vanuit onze vestiging in Kampen bedienen wij de regio: Kampen, Dronten, Hattem, Wapenveld, IJsselmuiden, Wezep, Emmeloord, Zwolle en Hasselt.
Ook bedienen wij de regio: Nunspeet, Elspeet, Ermelo, Epe, Elburg, Oldebroek, Doornspijk, Hulshorst, Zeewolde, Vierhouten, Hierden, Harderwijk en ’t Harde.
Onze blije klanten
HR++ glas voor uw project?
Wij leveren diverse glassoorten waaronder HR++ glas voor u op maat gemaakt