HR++ glas

KWGLAS: hét glaszetbedrijf
als het gaat om HR++ glas

Geld besparen op de energiekosten? Of profiteren van een uitstekende isolatiewaarde in uw woning of bedrijfspand? Het kan met HR++ glas! HR++ glas isoleert beter dan standaard dubbelglas. Dit komt door de gasvulling tussen de glasplaten. 

Met HR++ glas hoeft u minder te stoken, doordat er bijna tot geen warmte meer via het glas verloren gaat en dat zult u ook merken aan de energierekening! 😉

Zoekt u een vakkundige glaszetter die u kan voorzien van HR++ glas? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Van ronde- tot aan ovale of vierkante kozijnen, wij zorgen voor de juiste glasoplossing.

Met meer dan 25 jaar ervaring in het vak, kunt u bij ons altijd rekenen op de BESTE service in de regio Kampen en Nunspeet. Maak vrijblijvend een afspraak of breng een bezoek aan onze vestiging aan de Carlsonstraat 12 in Kampen

Waarom KWGLAS?

Meer dan 25 jaar ervaring als het gaat om vakmanschap

Goede vakmensen, laten uw huis netjes achter

De meeste enkelglas soorten op voorraad waardoor wij snel kunnen leveren

Wij hebben geen voorrijkosten

Altijd een noodvoorziening binnen 24-uur

Wat is isolatieglas HR++?

HR++ isolatieglas staat ook wel bekend als hoogrendementsglas. HR++ isolatieglas is een dubbelglas soort die buitengewoon goed isoleert. Dit komt door de reflecterende coating aan de binnenkant van het glas en tevens door de gasvulling tussen de glasplaten. Zie het als dé verbeterde versie van standaard dubbelglas.

De spouw van HR++ isolatieglas is vaak gevuld met Argon gas, maar dit kan ook Krypton gas zijn. De gasvulling in de spouw zorgt voor beperkt warmteverlies. Hoe meer plusjes achter de naam van het glas, hoe beter het glas isoleert. Dit betekent dat HR++ glas dus meer isoleert dan bijvoorbeeld HR+ glas.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Hogere isolatiewaarde
HR++ glas heeft een hogere isolatiewaarde dan standaard dubbelglas. De isolatiewaarde van het glas wordt uitgedrukt in de U-waarde. Hoe lager deze waarde, hoe beter het glas isoleert. De U-waarde van van dit glas is 1.2 tot 1.0.
Minder warmteverlies
Minder warmte gaat verloren en de verwarmingsketel hoeft dus minder hard te stoken.
Comfort in de woning
Er gaat minder warmte verloren, dat zult u merken in de stookkosten, maar ook het comfort zal aanzienlijk toenemen.
Minder geluidshinder
Het glas isoleert goed, waardoor vervelende geluiden van buitenaf bespaard blijven. Subsidie mogelijk HR++ glas werkt milieutechnisch veel voordeliger. En daarom is het mogelijk om subsidie voor deze glassoort aan te vragen.
Onderhoud aan kozijnen en sponningen
Het plaatsen van nieuw glas is hét moment om onderhoud te plegen aan uw kozijnen en sponningen.
Vorige slide
Volgende slide

Het verschil tussen
dubbelglas en HR++ glas

Het verschil tussen dubbelglas en HR++ glas zit hem voornamelijk in de vulling van de spouw. Dubbelglas bestaat uit twee glasplaten die door een afstandhouder uit elkaar worden gehouden. De ruimte tussen de twee afstandhouders wordt de spouw genoemd. Bij dubbelglas is deze spouw gevuld met lucht. Dubbelglas isoleert goed, maar via de spouw gaat er altijd nog warmte verloren.

Bij HR++ glas is de spouw niet gevuld met lucht, maar met zogeheten edelgassen, zoals bijvoorbeeld Argon- of Krypton gas. HR++ glas is de opvolger van standaard dubbelglas. Bij HR++ glas is de vulling van de spouw niet alleen anders, er is ook een coating aan één binnenzijde van het glas aangebracht. Dit metaallaagje laat zonnestralen door en weerkaatst warmte terug in de woning. Hierdoor is minder energie nodig om de binnenruimte te verwarmen.

De isolatiewaarde van HR++ glas
Standaard dubbelglas U waarde 2.9
HR++ glas: U waarde 1.2 tot 1.0
HR+++ glas of Triple glas U waarde 0.9 tot 0.6
Hoe dik is het glas?

Dikte HR++ glas

Welke dikte HR++ glas u nodig heeft, is afhankelijk van de oppervlakte van het raam. Hoe groter de ruit, des te dikker het glas. De glasdikte van HR++ glas varieert van bijvoorbeeld van 4 mm buiten en 4 mm binnen en kan wel oplopen tot 8 mm buiten en 6 mm binnen of nog dikker.

Triple glas past niet altijd in bestaande kozijnen, maar bij HR++ glas is dat anders. Wij kunnen HR++ glas zo leveren dat het glas altijd in de bestaande situatie past. En dit gaat niet alleen over de dikte van het glas, maar ook over de gewenste vorm. Of uw kozijn nou vierkant, rond of ovaal is, wij zorgen voor de juiste glasoplossing!

Verschil HR+ glas en HR++ glas

HR+ glas en HR++ glas verschillen van elkaar in spouwdikte én vulling. Een dikker glaspakket betekent een betere isolatiewaarde. HR+ glas heeft een spouwdikte vanaf 9 mm en HR++ glas vanaf 13 mm.

HR+ beglazing is isolerend dubbelglas met aan één binnenzijde een coating op het glas. De spouw van HR+ glas is gevuld met lucht. HR++ glas heeft ook een coating aan één binnenzijde van het glas, maar de spouw is niet gevuld met lucht maar met edelgassen. Dit zorgt voor een betere thermische isolatie.

Wat kost HR++ glas?

Wilt u HR++ glas bestellen? En bent u benieuwd naar de kosten voor HR++ glas? Wij verstrekken u graag meer informatie over de kosten van HR++ glas. De kosten voor het leveren van HR++ glas hangen af van de hoeveelheid glas. Heeft u veel of juist weinig glas nodig? Dit maakt een groot verschil voor de prijs.

Weten wat HR++ isolatieglas kost voor uw project? Onze glasspecialisten voorzien u graag van een passende offerte op maat. Schroom niet en neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Bestel ook direct een ventilatierooster!

Als u de ruiten laat vervangen door HR++ glas denk dan ook direct eens aan het plaatsen van ventilatieroosters. In de beter geïsoleerde woningen is de vochtigheidsgraad namelijk heel hoog en wordt lucht minder vaak ververst. Dit zorgt voor een grote kans op ziekte door bijvoorbeeld schimmelvorming.

Voor een gezond binnenklimaat is voldoende ventileren noodzakelijk. Met voldoende bedoelen wij 24 uur per dag. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld de hele dag een raam open te zetten, maar als u van huis bent vergroot dit wel de kans op inbraak. En als het regent en uw raam staat open, is de kans op regeninval groot.
Het plaatsen van een ventilatierooster in uw HR++ glas zorgt voor ventilatie gedurende de hele dag, zonder kans op inbraak of regeninval. Wij hebben verschillende ventilatieroosters van het merk Duco, die wij samen met het glas kunnen leveren. Wij zorgen voor de juiste afmeting, zodat u zelf niet hoeft te prutsen met meetwerk.

Subsidie op HR++ glas

U kunt als woningeigenaar subsidie aanvragen voor het plaatsen van HR++ glas.

Dit kan met de isolatiemaatregelen genaamd de ISDE. Met deze subsidieregel kunt u 25% van de kosten met een maximum oppervlakte van 45m2 besparen.

U leest alles over in onze blog! 

Overstappen van dubbelglas naar HR++ glas? Uitstekende keuze!

Bent u van plan om het dubbelglas in uw huis te vervangen? Misschien wilt u uw woning beter isoleren of heeft u een beschadigd raam dat gerepareerd moet worden? In dat geval raden we u aan om te overwegen uw dubbelglas te vervangen door HR++ glas, aangezien dit tal van voordelen met zich meebrengt. Het grootste pluspunt van HR++ glas is de uitstekende isolerende eigenschap. Onze glaszetters adviseren u graag over de mogelijkheden binnen. Stapt u vandaag nog over op HR++ glas?

Verbeterde isolatie met HR++ glas

HR++ glas biedt namelijk een nog betere isolatie dan het ‘gewone’ dubbel glas. Dit komt door de speciale coating aan de binnenzijde van het glas, die de warmte terug de woning in kaatst, zodat er geen warmte verloren gaat. In combinatie met de spouwen, die gevuld zijn met edelgassen, resulteert dit in uitstekende isolatie-eigenschappen.

De mate van isolatie die HR++ glas biedt, hangt af van de dikte van de spouw. Bijvoorbeeld, een spouw van 16 en 15 mm heeft een U-waarde van 1,1, terwijl een spouw van 14 mm een U-waarde van 1,2 heeft. Het is belangrijk op te merken dat niet in alle kozijnen isolatieglas past vanwege de dikte. HR++ glas kan pas worden geplaatst als uw kozijn minstens 13 mm breed is.

HR++ glas bestellen

Voor het bestellen van HR++ glas zit u bij KWglas helemaal goed! Wij helpen u graag als u uw woning energiezuiniger wil maken en het comfortniveau wil verhogen. U kunt bij ons HR++ glas bestellen voor elke gewenste situatie. Onze glaszetters zullen het HR++ glas vakkundig bij u monteren. Neem vandaag nog contact met ons op voor het bestellen van HR++ glas!

Hoe herkent u HR++ glas

U kunt HR++ glas het snelst herkennen door middel van de code aan de binnenkant van de aluminium strip tussen de glasplaten. Gaat het om HR glas? Dan zijn de letters HR in de code opgenomen. Staan deze er niet, dan gaat het in vrijwel alle gevallen om standaard dubbelglas. U kunt HR++ glas ook herkennen aan de hand van de onzichtbare metaalcoating.

Om deze code te zien heeft u een aansteker/lucifer of zaklamp nodig.

Richt een brandende lucifer of zaklamp op het raam en kijk schuin naar het glas. Op die manier zou u de reflectie moeten kunnen zien. Zien alle reflecties er identiek uit? Dan betreft het dubbelglas. Ondergaat een van de reflecties een kleurverandering? Dan heeft u HR-glas. In de video van Woonbewust wordt gedemonstreerd hoe u deze test kunt uitvoeren.

Veelgestelde vragen over HR++ glas

HR++ glas heeft een u waarde van 1.2 W/m2K of lager. Dit glastype heeft aan de binnenzijde van de spouw een warmtereflecterende coating. Tevens is de spouw van HR++ glas gevuld met edelgas zoals bijvoorbeeld Argon.

Maximaal zit de levensduur van HR++ glas op 30 jaar met een fabrieksgarantie van 10 jaar op lek raken en blindslag. Echter zien wij in de praktijk dat het glas gemiddeld tussen de 20 en 30 jaar meegaat. Uiteraard is dit ook afhankelijk van het onderhoud van bijvoorbeeld kozijnen. Wanneer glas verouderd is, zal het in de meeste gevallen lek raken of niet meer voldoende isoleren.

U kunt HR++ glas herkennen aan de aanduiding in de afstandhouder. Op deze aluminium strip ziet u een codering staan. Als deze codering begint met HR, dan is het huidige glas HR glas. Ziet u geen letters of cijfers? Dan is het glas in de meeste gevallen standaard dubbelglas.

Bij twijfel kunt u ook zelf testen welk glas type u heeft. Houd een vlammetje op ongeveer 10 cm afstand van het raam. Veranderd één van de vier vlammetjes van kleur, dan is er sprake van HR glas. In deze video van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland leggen ze u uit hoe u de zelftest kunt doen.

Onze opgeleverde projecten

Triple glas of HR++?

Eén van de meest gestelde vragen op dit moment; kies ik voor Triple glas of HR++? Online is er veel informatie over beide glassoorten te vinden, maar in dit blog gaan we Triple glas en HR++ eens even écht goed vergelijken. Wat zijn de voor- en nadelen, waar moet u op letten en hoe zit het met subsidie?

Bekijk project

Enkel glas vervangen door dubbel glas

Waait het binnen soms net zo hard als buiten? Krijgt u het maar niet aangenaam warm in huis? Dan is het wellicht tijd om uw enkel glas te laten vervangen door dubbel glas. Ja, dat is even een investering, maar wél eentje die u heel veel comfort gaat opleveren.

Bekijk project
subsidie aanvragen voor glas en geld besparen

Subsidie op glas ontvangen? Ja, dat kan!

Bent u eigenaar van een koopwoning of zakelijk pand en wilt u uw woning of bedrijfspand (beter) isoleren? Dan is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor het plaatsen van HR++ glas of Triple glas. Met de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing, ook wel ISDE genoemd, kunt u profiteren van flinke voordelen!

Bekijk project

Waar kan KWGLAS
u voorzien van HR++ glas?

Wij kunnen HR++ glas leveren vanuit onze vestiging in Kampen. Vanuit onze vestiging in Kampen bedienen wij de regio: Kampen, Dronten, Hattem, Wapenveld, IJsselmuiden, Wezep, Emmeloord, Zwolle en Hasselt.

Ook bedienen wij de regio: Nunspeet, Elspeet, Ermelo, Epe, Elburg, Oldebroek, Doornspijk, Hulshorst, Zeewolde, Vierhouten, Hierden, Harderwijk en ’t Harde.

Onze blije klanten

Wordt u ook een blije KWglas.nl klant?
Vanaf het begin prettig contact. Glas is ingemeten door een zeer ervaren glaszetter en alles klopte netjes. na de installatie is alles schoon achtergelaten.
Echte snelheid en service bestaat nog! Dezelfde dag nog mijn kapotte ruit vervangen door Richard. Snel, vakkundig en zeer vriendelijk. Keurig via SMS op de hoogte gehouden van hun komst.
Zeer goede ervaring gehad met dit bedrijf. Tino, de eigenaar is een vriendelijke man die zijn afspraken perfect nakomt. Ze hebben daarnaast echt een super communicatief online systeem waar je alles kunt nalezen en inzien dat ik zelden ergens anders heb gezien!!Alles tot in de puntjes was duidelijk en je krijgt zelfs sms'jes wanneer de chauffeurs en werklui onderweg zijn op de ochtend dat het gaat gebeuren.Bij ons hebben ze het enkele glas vervangen naar HR++ glas en dat is met een team van 4 sterk binnen 1 dag gedaan. Daarna alles keurig opgeruimd. De heren zijn ook allemaal heel aardig zodat het zelfs nog een gezellige boel werd!Ik kan iedereen dit bedrijf ten zeerste aanraden!Een tevreden klant uit de Wipstrik, Zwolle!
In deze tijd van digitalisering en onpersoonlijke robot chats, is het een verademing om te maken te hebben met een bedrijf als KWglas, dat uitblinkt in zorgzaamheid , accuratesse, flexibiliteit en vakmanschap. De jongens zijn goed gehumeurd, vriendelijk, kundig en betrouwbaar. Wat verlang je nog meer !
Fijne ervaring met KWglas, vanaf het eerste moment dat we contact hadden per telefoon voelde het goed en vertrouwd, vervolgens snel een afspraak om in te meten en kort daarna een telefoontje dat het glas geplaatst kon gaan worden. Op de dag van plaatsing waren Richard en Jesse aanwezig. Keurig en netjes gewerkt, erg vriendelijk en meedenkend. Alle afval weer keurig opgeruimd en aangeveegd. Kortom een prima ervaring die wij graag bij anderen zouden willen aanbevelen.
Eerst gebeld na Kwakkel super vriendelijk te woord gestaan .smiddags kwamen ze om te meten en binnen een uur had ik weer een nieuwe raam erin zitten . topservice
De hulp vanaf het eerste telefoongesprek was ineen woord fantastisch. Was vreselijk geschrokken van het knappen van het dakraam en was nog niet echt kalm toen ik belde. Werd op vakkundige wijze gerustgesteld en verzekerd dat het opgelost zou worden. De beloofde hulp kwam en de noodvoorziening getroffen. De maten opgenomen en de monteur ging weer. De offerte was dik in orde en het nieuwe glas kon worden besteld. Werd keurig op de hoogte gehouden. Na een week of 2-3 kreeg ik melding dat het glas er was en een voorstel om te plaatsen. Afspraak was zo gemaakt en de jonge mannen die kwamen plaatsen waren keurig op tijd. Na het plaatsen hebben ze al het vuil opgeruimd en net als de monteur van de noodvoorziening alles keurig achtergelaten. In alle gevallen waren de medewerkers super vriendelijk en bekwaam.
Snelle en goede service, vanaf offerte tot en met het zetten van de ramen. Vriendelijk personeel, dat mee denkt om situaties op te lossen. TOP.
Zeer goede service, zowel het inmeten van het glas als het plaatsen van het glas.
Vriendelijk en proffesionele service! Denken mee in oplossingen, zijn erg snel in reageren en zijn goed in communicatie. Goed staaltje vakmanschap, blij mee! Aanrader!
Vlotte en nette communicatie. Vervanging van het glas keurig volgens afspraak gedaan. Na controle kwam ik nog iets tegen waar ik niet tevreden over was, na overleg is dit ook keurig opgelost.
Wederom gebruik gemaakt van KWglas aangezien de vorige keer zo goed was bevallen. Prettige mensen, nette prijs en helder in de communicatie.
duidelijke offerte, vriendelijk personeel, glas netjes geplaatst.ook na plaatsing goede service.
Mijn ervaring met KWGlas was van begin tot erg goed. Hun online order- en communicatiesysteem zorgde voor een vlotte communicatie. Al bij het eerste contact was duidelijk dat klanttevredenheid bij hen hoog in het vaandel staat: snelle reacties en duidelijke afspraken.De dag van installatie zelf was even indrukwekkend. Met een goed voorbereid en professioneel team wisten ze de klus vlot te klaren. Toen ze voor een uitdaging stonden met het bereiken van mijn achterste ramen, toonden ze hun flexibiliteit door de volgende dag met een hoogwerker te komen, zonder bijkomende kosten voor mij.Wat me ook opviel, was hun zorgvuldigheid en respect voor mijn eigendom. Na afloop van de klus was het meeste al netjes opgeruimd. De prijs-kwaliteitverhouding was in perfecte balans, gezien de kwaliteit van hun werk en de uitstekende service.Ik zou KWGlas zonder twijfel aanbevelen. Het is zeldzaam om zo'n combinatie van professionaliteit, efficiëntie en klantgerichtheid te vinden.
Paar weken geleden nieuwe ramen laten plaatsen op de hele benedenverdieping. Bestellen en levering gingen vlot en volgens planning. De mannen van KWGLAS hebben het oude glas heel netjes verwijderd. Fijn voor ons, want het buitenschilderwerk was nog op en top. En dat is het nog steeds. Heel tevreden hierover. Bij een nacontrole bleek bij twee ramen dat de coating niet goed was gehecht aan het glas. Er zijn nieuwe ramen besteld en deze worden vervangen zodra ze binnen zijn. Dat vind ik goede service. Top gedaan mannen!
Al het glas laten vervangen door HR++ glas en Triple glas (in de woonkamer). Heerlijk om te genieten van het extra comfort en lagere energieverbruik.De communicatie rondom het inmeten ging ietwat moeizaam maar vanaf dat moment meer dan tevreden. Alle ramen pasten, prettige personeel en ook het breukruitje is snel en keurig opgelost.
We moesten er even op wachten, maar het resultaat is heel goed!
Prettige inmeet afspraak gehad, scherpe prijs.Met drie man sterk was de klus binnen een uur geklaard.Vond wel dat ik zelf wat vaak contact moest leggen om op de hoogte te raken van leverstatus en planning maar kan door de drukte komen.Desalniettemin zal ik voor een volgende klus Kwakkelglas zeker weer overwegen 👍🏻
Goede service en alles snel geregeldGlaszetters zijn ervaren en netjes
Door schade moesten er 5 ramen worden vervangen. Met 2 man werd dit snel en professioneel binnen een halve dag gedaan. Het oude glas werd netjes meegenomen, de nieuwe ramen zien er prima uit, inclusief de afwerking. Zeer vriendelijke en behulpzame service!
Nette communicatie. Komen afspraken na. Wel wat lange levertijd maar zijn daarin wellicht afhankelijk van toeleverancier. Afwerking kan wat netter; één van de glaslatten is gespleten.
snelle services , prijs viel mee .vriendelijke telefoon afspraak .
Snelle reactie op offerte gehad, de ruiten zijn keurig opgemeten, ook de speciale niet standaard dikke ruit . Op afgesproken tijd aanwezig en netjes en zorgvuldig de ruiten geplaatst. Geen rommel achtergelaten . Geen verborgen kosten. Kortom een goede service tegen een redelijke prijs, erg meedenkend en super personeel !
Goed bedrijf met goede service tegen een redelijke prijs, erg meedenkend en super personeel !
erg tevreden over de service en afhandeling van het bedrijf
Op zaterdagavond binnen een half uur gereageerd. Omdat het een oud raam was, moest de stopverfspecialist van het bedrijf eraan te pas komen en die stond maandagochtend meteen op de stoep. Hij offerde zijn geplande vrije dag ervoor op. Erg tevreden dus!
Vriendelijke..duidelijke bediening
Al jaren zo last van een koude hal in de winter, verschrikkelijk. Kwakkelglas adviseerde ons een bepaald type glas. En in no time was ons glas binnen en werd het geplaatst. Snel en vakkundig, maar ook erg netjes (zelfs de stofzuiger kwam er nog even aan te pas). Deze zomer al veel plezier gehad van het voordeel dat het minder warm werd in de hal. En de koude is in de winter ook veel minder. Kortom, zeer tevreden!
In de vroege morgen voordat we naar ons werk wilden was er een ruit gesneuveld. Hierbij snel naar Kwakkel gebeld en deze kon met wat schuiven met een uur bij ons zijn. Top geregeld! De ruit is vervangen en er is niets meer van het voorval te zien.Snel en professioneel geholpen!
Vanwege koudeval van onze oude thermopanebeglazing hebben we in overleg met kwakkelglas de hele benedenverdieping laten voorzien van HR++ glas.Resultaat is dat ons huis veel comfortabeler is geworden, sneller op temperatuur en minder verlies van koude.Glas was in een halve dag geplaatst en voor de prijs hoef je het zeker niet te laten.Aanrader dus!!
js_loader

HR++ glas voor uw project?

Wij leveren diverse glassoorten waaronder HR++ glas voor u op maat gemaakt

Menu