Blog
Corona en ventileren? Kies voor natuurlijke ventilatie
21 oktober 2020
Blog, Covid-19

Corona en ventileren?

Kies voor natuurlijke ventilatie

Naast de basisregels tegen corona, zoals 1,5 meter afstand waarborgen, drukte vermijden en zoveel mogelijk uw handen wassen, is voldoende luchtverversing (ventilatie) op kantoren, en in uw woning ook erg belangrijk om de verspreiding van het coronavirus te verkleinen en uw leefomgeving gezond te houden.

Als we het hebben over ‘goede luchtverversing’ dan hebben we het niet over een tafel- of staande ventilator of een afzuiging, maar over een systeem dat ‘oude’ lucht afvoert en rechtstreekse frisse buitenlucht aanvoert.

Wilt u tijdens corona goed ventileren? Het plaatsen van ventilatieroosters is dé oplossing!

Hoe zorg ik voor voldoende luchtventilatie?

We spreken van ventilatie als een woning 24/7 wordt voorzien van frisse lucht. Maar het openzetten van een raam voor een paar uurtjes is zeker niet hetzelfde als ‘goed ventileren’.

Door het plaatsen van ventilatieroosters kunt u zorgen voor permanente luchtverversing. Een ventilatierooster zorgt er namelijk voor dat de vervuilde lucht naar buiten gaat en de schone lucht naar binnen. Want voor het bereiken van luchtverversing is niet alleen afvoer van oude lucht, maar zeker ook toevoer van verse buitenlucht nodig!

Tip: zet gerust een extra raampje open als u met veel mensen bij elkaar bent geweest. Ook in de winter! Zo zorgt u dat de vuile lucht nog sneller uw woning verlaat.

Wat is een ventilatierooster?

Een ventilatierooster is bedoeld om een gecontroleerde of juist ongecontroleerde luchtstroom te regelen in een woning of ruimte. Op deze manier kan een ventilatierooster gebruikt worden om een ruimte te voorzien van schone buitenlucht en het afvoeren van vervuilde lucht.

Het plaatsen van een ventilatierooster draagt bij aan het creëren van een zo goed mogelijk binnenklimaat. En dat is nu met het coronavirus uitermate belangrijk.

De zelfregulerende (‘ZR’) ventilatieroosters van Duco zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en zelfs kleuren.

Dit gaat van standaard (zelfregulerende) ventilatieroosters die toepasbaar zijn in elke bouwsituatie tot geluiddempende en/of brandwerende ventilatieroosters tot aan ventilatieroosters met voorverwarming en roosters voorzien van screens.

En dat laatste is de perfecte combinatie van een ventilatierooster en zonwering in hetzelfde rooster. De screen rolt als het ware uit het rooster.

Zorgen voor een goed binnenklimaat?

Dat kan met onze ventilatieroosters

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Standaard ventilatieroosters van Duco

De standaard (zelfregulerende) ventilatieroosters van Duco zijn toepasbaar voor elk type bouwsituatie, zoals plaatsing op het raam, op het glas, kalfplaatsing, of compacte kalfplaatsing. Bij kalfplaatsing wordt het rooster in de sponning van het kozijn geplaatst en bij compacte kalfplaatsing in de dagopening van het kozijn.

Bij een standaard ventilatierooster is sprake van een natuurlijke luchtstroom door de combinatie van een regelbare- en zelfregelende klep.

De zelfregelende variant heeft een mechanische werking en ziet erop toe dat de sterkte van de ventilatie ook bij harde wind constant blijft. Zo kunt u profiteren van een uitstekend binnenklimaat.

De Duco ventilatieroosters zijn in elke RAL-kleur, F1/DAR en in Bi-Color. Zo kunt u het rooster afstemmen op de kleur van de kozijnen en/of uw gevel. En ook kunt u ze makkelijk schoonmaken, doordat het binnenrooster uitneembaar is.

Heeft u veel last van hooikoorts? U kunt een pollenfilter aan het rooster toevoegen, zodat stofdeeltjes worden geweerd.

Menu