Dubbelglas

KWGLAS: uw glaszetbedrijf voor dubbelglas in de regio Kampen en Nunspeet

Als u een glaszetter nodig heeft, bijvoorbeeld voor het plaatsen van dubbelglas of voor glasschade, dan bent u bij KWglas aan het juiste adres.

Er zijn veel verschillende namen voor dubbelglas. Zo kent u het wellicht ook wel onder de naam isolatieglas of HR++ glas. KWglas wil wil niets liever dan uw glas wensen vervullen. Wij zijn gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van dubbelglas.

KWglas is een erkend glaszetbedrijf en daarnaast een professionele, flexibele organisatie met goed opgeleide, enthousiaste medewerkers. Hierdoor kunt u met een gerust hart het plaatsen van uw nieuwe dubbelglas aan ons overlaten!

Met onze jarenlange kennis en ervaring, staat iedere glaszetter garant voor het vakkundig uitvoeren van uw glas wensen, zo zijn wij door de jaren heen echt een begrip geworden in Overijssel, regio Kampen. 

Wij adviseren u en geven onze klanten al meer dan 25 jaar het BESTE advies in Overijssel en de Veluwe!

Waarom KWGLAS?

Meer dan 25 jaar ervaring als het gaat om vakmanschap

Goede vakmensen, laten uw huis netjes achter

De meeste enkelglas soorten op voorraad waardoor wij snel kunnen leveren

Wij hebben geen voorrijkosten

Altijd een noodvoorziening binnen 24-uur

De isolatiewaarde van HR++ glas

De isolatiewaarde van glas hangt af van de U-waarde. Een lage U-waarde betekent een hoge isolerende werking. De isolatiewaarde van dubbel glas is, wanneer de spouw gevuld is met edelgas, meestal 1,1.

Dubbel glas isoleert heel goed, waardoor de buitenkant van het raam vaak erg koud is. De koud kan ervoor zorgen dat ’s nachts of ’s ochtends condens op de ramen zit.

U hoeft dan niet meteen te denken dat uw ruit lek is. De condensvorming verdwijnt vaak in de loop van de dag.

Waarom dubbelglas (HR++ glas)?

Energiebesparing
Het vervangen van enkel glas door dubbelglas leidt tot energiebesparing, en dat is gunstig voor het milieu en uw portemonnee. Gemiddeld verbruikt een woning voor centrale verwarming ongeveer 1200 m3 gas. Als enkel glas wordt vervangen door isolerend glas, kan dat jaarlijks gemiddeld 450 tot 650 m3 gas besparen (300 tot 425 euro, prijspeil 2013/2014). Het vervangen van enkel glas door dubbelglas, leidt dus tot aanzienlijke verlaging van uw energieverbruik en -kosten.
Wapen tegen klimaatverandering
Minder warmte gaat verloren en de verwarmingsketel hoeft dus minder hard te stoken.
Betere inbraakveiligheid
De inbraakveiligheid van uw woning kan op gelijksoortige wijze worden verbeterd door dikker glas of gelaagd glas te nemen. Ventilatieroosters boven het raam of inbraakveilige kierstandhouders op draai- en uitzetramen zijn ook gunstig voor inbraakpreventie. U kunt zo ventileren zonder risico op ongewenst bezoek.
Minder geluidsoverlast
Alle soorten isolerend glas houden geluid tegen en verminderen daardoor eventuele geluidsoverlast. In overleg met een deskundige kunt u de geluidsisolatie van uw woning verbeteren, door dikker glas te nemen, een grotere spouwbreedte, of dubbelglas met glasplaten van ongelijke dikte. Een grotere spouwbreedte dan twintig mm (spouw met Argon) gaat wel ten koste van de warmte-isolerende eigenschappen van het glas.
Minder tocht
Bij enkel glas verdwijnt veel warmte naar buiten, dat levert tocht op. Een tochtige kamer voelt kouder aan. Door HR-glas heeft u daar minder last van en kan de thermostaat een graadje lager.
Extra zonwerende optie
Door het toevoegen van een zonwerende optie werkt het glas tevens erg verkoelend. Ideaal voor een woning met grote raampartijen.
Previous slide
Next slide

Tip van de specialist
Hoe herken je HR++ en HR+++ glas?

HR++ en HR+++ glas is herkenbaar aan de aanduiding in de afstandhouder.

Als u twijfelt, kunt u met een aansteker controleren of er een warmtereflecterende coating op zit of niet: houd (in huis) op tien centimeter van het dubbelglas een brandende aansteker.

Kijk naar buiten: u ziet dan vier vlammetjes reflecteren. Als er een coating op het glas zit, heeft de tweede of derde vlam een afwijkende kleur (meestal blauw/rose).

KWglas

Dubbel glas vervangen door HR++ glas?

Is één van uw ruiten kapot of lek, en bent u van plan om het dubbelglas te vervangen? Dit is hét moment om te kijken of HR++ glas een goed alternatief is.
Want wist u dat HR++ glas een nog betere isolatiewaarde heeft dan dubbelglas?

Bij ‘gewoon’ dubbel glas zit er droge lucht tussen de glasbladen en bij HR++ glas is deze ruimte gevuld met edelgas. Edelgas zorgt ervoor dat het glas een hogere isolatiewaarde kan behalen dan ‘gewoon’ dubbelglas. HR++ glas heeft namelijk een isolatiewaarde (u-waarde) die kleiner of gelijk is aan 1,2.

Ook beschikt HR++ glas vaak over een speciale coating op het glas, die warmte in de woning in terugkaatst. Zo gaat warmte in de woning niet verloren en dat scheelt u stoken en vooral stookkosten. Voor het plaatsen van HR++ glas is het mogelijk om een subsidie aan te vragen. De Rijksoverheid heeft namelijk een landelijke regeling voor het isoleren van woningen.

Is uw dubbelglas kapot?
Waarschijnlijk bent u hiervoor verzekerd!

LET OP: Meld ons uw schade, wij handelen het af met uw zorgverzekeraar!

Enkelglas vervangen door dubbelglas?

Laat het uitvoeren door onze experts! Wij komen vrijblijvend naar u toe voor een adviesgesprek. 

Bekijk ook eens het filmpje hiernaast van MMM-tv voor uw complete beeldvorming.

Zeg nou zelf, dubbelglas heeft alleen maar voordelen!

In tegenstelling tot wat veel mensen denken zorgt het plaatsen van dubbelglas voor weinig troep. Onze ervaren medewerkers waarborgen een secure afwerking van het glas en zorgen niet voor overlast aan uw interieur.

Op alle glassoorten zit een fabrieksgarantie van tien(!) jaar. De technische levensduur kan zelfs meer zijn dan twintig jaar. De levensduur van dubbelglas en de HR-soorten is hetzelfde.

Dubbelglas bestaat uit twee (soms drie) glasplaten met daartussen een ruimte, de zogeheten spouw. In die spouw zit droge lucht, of een soort gas. Een spouwbreedte van 15 millimeter geeft de beste isolerende werking. De spouw van gewoon dubbelglas is gevuld met droge lucht.

Tussen de glasplaten van HR+ en HR++ glas zit een edelgas, meestal argon. Edelgassen isoleren beter dan gewone lucht. Aan de binnenzijde van HR glassoorten zit ook een coating (laagje), dat de isolatie nog meer verbetert. De coatings weerkaatsen namelijk de warmte, maar laten het zonlicht grotendeels door. HR+, en HR++ glas laat ongeveer een procent minder licht door dan dubbelglas zonder coating.

Hoe goed glas isoleert, hangt af van de zogeheten U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolerende werking. De U-waarde is de warmtedoorgangscoëfficiënt, in Watt/m2.K). Omdat HR++glas zo sterk isoleert, is de temperatuur van de buitenruit relatief laag. Daardoor kan ‘s nachts en ‘s ochtends condensvorming op de buitenzijde van het glas ontstaan. De condens verdwijnt meestal in de loop van de ochtend.

Op alle glassoorten zit een fabrieksgarantie van tien(!) jaar. De technische levensduur kan zelfs meer zijn dan twintig jaar. De levensduur van dubbelglas en de HR-soorten is hetzelfde.

Er kan vocht doordringen in de spouw en voor wazige plekken zorgen. Dit is onafhankelijk van de eventuele coating. Het is van belang dat de ruit zo gemonteerd wordt in de sponning, dat de kitrand van de afstandhouder zo min mogelijk contact heeft met vocht.

De hoeveelheid edelgas in HR+ en HR++glas neemt na verloop van jaren af. De warmte-isolerende eigenschappen worden hierdoor echter nauwelijks minder. Waardoor u kunt blijven genieten van een verlaagde stook rekening! 😉

Onze opgeleverde projecten

Triple glas of HR++?

Eén van de meest gestelde vragen op dit moment; kies ik voor Triple glas of HR++? Online is er veel informatie over beide glassoorten te vinden, maar in dit blog gaan we Triple glas en HR++ eens even écht goed vergelijken. Wat zijn de voor- en nadelen, waar moet u op letten en hoe zit het met subsidie?

Bekijk project

Enkel glas vervangen door dubbel glas

Waait het binnen soms net zo hard als buiten? Krijgt u het maar niet aangenaam warm in huis? Dan is het wellicht tijd om uw enkel glas te laten vervangen door dubbel glas. Ja, dat is even een investering, maar wél eentje die u heel veel comfort gaat opleveren.

Bekijk project
subsidie aanvragen voor glas en geld besparen

Subsidie op glas ontvangen? Ja, dat kan!

Bent u eigenaar van een koopwoning of zakelijk pand en wilt u uw woning of bedrijfspand (beter) isoleren? Dan is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor het plaatsen van HR++ glas of Triple glas. Met de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing, ook wel ISDE genoemd, kunt u profiteren van flinke voordelen!

Bekijk project

Waar kan KWGLAS
u voorzien van dubbelglas?

Wij kunnen dubbelglas leveren vanuit onze vestiging in Kampen. Vanuit onze vestiging in Kampen bedienen wij de regio: Kampen, Dronten, Hattem, Wapenveld, IJsselmuiden, Wezep, Emmeloord, Zwolle en Hasselt.

Ook bedienen wij de regio: Nunspeet, Elspeet, Ermelo, Epe, Elburg, Oldebroek, Doornspijk, Hulshorst, Zeewolde, Vierhouten, Hierden, Harderwijk en ’t Harde.

Onze blije klanten

Wordt u ook een blije KWglas.nl klant?
Vlotte en nette communicatie. Vervanging van het glas keurig volgens afspraak gedaan. Na controle kwam ik nog iets tegen waar ik niet tevreden over was, na overleg is dit ook keurig opgelost.
Wederom gebruik gemaakt van KWglas aangezien de vorige keer zo goed was bevallen. Prettige mensen, nette prijs en helder in de communicatie.
duidelijke offerte, vriendelijk personeel, glas netjes geplaatst.ook na plaatsing goede service.
Mijn ervaring met KWGlas was van begin tot erg goed. Hun online order- en communicatiesysteem zorgde voor een vlotte communicatie. Al bij het eerste contact was duidelijk dat klanttevredenheid bij hen hoog in het vaandel staat: snelle reacties en duidelijke afspraken.De dag van installatie zelf was even indrukwekkend. Met een goed voorbereid en professioneel team wisten ze de klus vlot te klaren. Toen ze voor een uitdaging stonden met het bereiken van mijn achterste ramen, toonden ze hun flexibiliteit door de volgende dag met een hoogwerker te komen, zonder bijkomende kosten voor mij.Wat me ook opviel, was hun zorgvuldigheid en respect voor mijn eigendom. Na afloop van de klus was het meeste al netjes opgeruimd. De prijs-kwaliteitverhouding was in perfecte balans, gezien de kwaliteit van hun werk en de uitstekende service.Ik zou KWGlas zonder twijfel aanbevelen. Het is zeldzaam om zo'n combinatie van professionaliteit, efficiëntie en klantgerichtheid te vinden.
Paar weken geleden nieuwe ramen laten plaatsen op de hele benedenverdieping. Bestellen en levering gingen vlot en volgens planning. De mannen van KWGLAS hebben het oude glas heel netjes verwijderd. Fijn voor ons, want het buitenschilderwerk was nog op en top. En dat is het nog steeds. Heel tevreden hierover. Bij een nacontrole bleek bij twee ramen dat de coating niet goed was gehecht aan het glas. Er zijn nieuwe ramen besteld en deze worden vervangen zodra ze binnen zijn. Dat vind ik goede service. Top gedaan mannen!
Al het glas laten vervangen door HR++ glas en Triple glas (in de woonkamer). Heerlijk om te genieten van het extra comfort en lagere energieverbruik.De communicatie rondom het inmeten ging ietwat moeizaam maar vanaf dat moment meer dan tevreden. Alle ramen pasten, prettige personeel en ook het breukruitje is snel en keurig opgelost.
We moesten er even op wachten, maar het resultaat is heel goed!
Prettige inmeet afspraak gehad, scherpe prijs.Met drie man sterk was de klus binnen een uur geklaard.Vond wel dat ik zelf wat vaak contact moest leggen om op de hoogte te raken van leverstatus en planning maar kan door de drukte komen.Desalniettemin zal ik voor een volgende klus Kwakkelglas zeker weer overwegen 👍🏻
Goede service en alles snel geregeldGlaszetters zijn ervaren en netjes
Door schade moesten er 5 ramen worden vervangen. Met 2 man werd dit snel en professioneel binnen een halve dag gedaan. Het oude glas werd netjes meegenomen, de nieuwe ramen zien er prima uit, inclusief de afwerking. Zeer vriendelijke en behulpzame service!
Nette communicatie. Komen afspraken na. Wel wat lange levertijd maar zijn daarin wellicht afhankelijk van toeleverancier. Afwerking kan wat netter; één van de glaslatten is gespleten.
snelle services , prijs viel mee .vriendelijke telefoon afspraak .
Snelle reactie op offerte gehad, de ruiten zijn keurig opgemeten, ook de speciale niet standaard dikke ruit . Op afgesproken tijd aanwezig en netjes en zorgvuldig de ruiten geplaatst. Geen rommel achtergelaten . Geen verborgen kosten. Kortom een goede service tegen een redelijke prijs, erg meedenkend en super personeel !
Goed bedrijf met goede service tegen een redelijke prijs, erg meedenkend en super personeel !
erg tevreden over de service en afhandeling van het bedrijf
Op zaterdagavond binnen een half uur gereageerd. Omdat het een oud raam was, moest de stopverfspecialist van het bedrijf eraan te pas komen en die stond maandagochtend meteen op de stoep. Hij offerde zijn geplande vrije dag ervoor op. Erg tevreden dus!
Vriendelijke..duidelijke bediening
Al jaren zo last van een koude hal in de winter, verschrikkelijk. Kwakkelglas adviseerde ons een bepaald type glas. En in no time was ons glas binnen en werd het geplaatst. Snel en vakkundig, maar ook erg netjes (zelfs de stofzuiger kwam er nog even aan te pas). Deze zomer al veel plezier gehad van het voordeel dat het minder warm werd in de hal. En de koude is in de winter ook veel minder. Kortom, zeer tevreden!
In de vroege morgen voordat we naar ons werk wilden was er een ruit gesneuveld. Hierbij snel naar Kwakkel gebeld en deze kon met wat schuiven met een uur bij ons zijn. Top geregeld! De ruit is vervangen en er is niets meer van het voorval te zien.Snel en professioneel geholpen!
Vanwege koudeval van onze oude thermopanebeglazing hebben we in overleg met kwakkelglas de hele benedenverdieping laten voorzien van HR++ glas.Resultaat is dat ons huis veel comfortabeler is geworden, sneller op temperatuur en minder verlies van koude.Glas was in een halve dag geplaatst en voor de prijs hoef je het zeker niet te laten.Aanrader dus!!
js_loader

Warm in de winter, koel in de zomer?

Kies voor dubbelglas!

Menu