Blog
Triple glas of HR++?
8 januari 2024
Blog, Dubbelglas, Triple glas
Triple Glas vs. HR++:

Een diepgaande vergelijking voor de beste glaskeuze in 2024

Eén van de meest gestelde vragen op dit moment; kies ik voor Triple glas of HR++? Online is er veel informatie over beide glassoorten te vinden, maar in dit blog gaan we Triple glas en HR++ eens even écht goed vergelijken. Wat zijn de voor- en nadelen, waar moet u op letten en hoe zit het met subsidie?

Gaat (of moet) u uw ruit vervangen en twijfelt u over Triple glas of HR++? Heel begrijpelijk, want deze glassoorten zijn allebei interessant! Helemaal wanneer u op dit moment nog enkelglas of dubbelglas heeft. 

HR++ glas en Triple glas hebben namelijk als voordeel dat ze zorgen voor een toename van het wooncomfort en een daling van uw stookkosten. U gaat er dus met allebei sowieso flink op vooruit!

Het verschil tussen Triple glas en HR++

Maar wat is nou het grote verschil tussen beiden? Het verschil zit hem in de isolatiewaarde. HR++ glas isoleert beter dan standaard dubbel glas. Maar Triple glas (HR+++ glas) isoleert weer beter dan HR++ glas.

Hoogrendementsglas (HR glas) is verkrijgbaar in verschillende soorten. Van HR, HR+ tot aan HR+++ glas. U kunt het zo zien, hoe meer plusjes achter HR, hoe beter het glas isoleert! En dus is Triple glas in dit opzicht de beste keuze.

De nieuwe standaard: HR++

Wist u dat er tegenwoordig bijna geen dubbel glas meer wordt geplaatst? HR++ glas is vrijwel de standaard voor beglazing. 

HR++ glas isoleert stukken beter dan standaard dubbel glas en de aanschafkosten verschillen niet veel met elkaar. U heeft dus voor (bijna) hetzelfde geld, betere isolatie en stukken meer wooncomfort!

De voordelen van Triple glas

HR++ mag dan tegenwoordig de standaard zijn, Triple glas heeft natuurlijk zo z’n voordelen! Met Triple glas bespaart u aanzienlijk op de energiekosten. 

Er gaat namelijk minder warmte verloren, waardoor u minder hoeft te stoken. Maar, met dit glas bespaart u niet alleen op de energiekosten. Triple glas heeft namelijk nog meer voordelen ten opzichte van HR++. 

Wij hebben ze even voor u op een rijtje gezet:

Waarom is HR++ glas dan toch de standaard en niet Triple glas?

Doordat Triple glas bestaat uit drie glasbladen, is dit type glas niet geschikt voor elke sponning in het kozijn. Het glas is bovendien ook een stuk zwaarder dan HR++ glas en de huidige kozijnen moeten dat gewicht wel kunnen dragen. Heeft u een nieuwbouwwoning? Dan zijn (in de meeste gevallen) de sponningen een stuk dieper en dus zeer waarschijnlijk geschikt voor HR+++ glas.

Uiteraard kan het ook voorkomen dat Triple glas niet in de bestaande kozijnen geplaatst kan worden. In dat geval zullen er nieuwe kozijnen geplaatst moeten worden die het glas wel kunnen dragen.

Wilt u Triple glas of HR++ laten plaatsen?

Onze glaszetters komen graag vrijblijvend bij u langs om te kijken of uw sponningen geschikt zijn voor Triple beglazing of dat het plaatsen van nieuwe kozijnen noodzakelijk is. Gaat u liever voor HR++? Ook dan kunnen wij u uiteraard adviseren. Bel direct 038 – 331 43 03.

Triple glas of HR++, hoe zit het met de subsidie?

Wilt u uw woning verduurzamen? Met de regeling Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunt u subsidie krijgen als u Triple glas of HR++ glas plaatst. Hieraan zijn wel bepaalde voorwaarden verbonden.

Voldoet u aan de voorwaarden, dan kunt u voor Triple glas aanzienlijk meer subsidie per m2 krijgen dan voor HR++. Hier leest u daar alles over.

Waar kan KWGLAS u voorzien van Triple glas of HR++?

Wij kunnen Triple glas of HR++ glas leveren vanuit onze vestiging in Kampen. Vanuit onze vestiging in Kampen bedienen wij de regio: Kampen, Dronten, Hattem, Wapenveld, IJsselmuiden, Wezep, Emmeloord, Zwolle en Hasselt.

Ook bedienen wij de regio: Nunspeet, Elspeet, Ermelo, Epe, Elburg, Oldebroek, Doornspijk, Hulshorst, Zeewolde, Vierhouten, Hierden, Harderwijk en ’t Harde.

Menu