Blog
Enkel glas vervangen door dubbel glas
7 november 2023
Blog, Dubbelglas, Isoleren
Nu is het moment!

Enkel glas vervangen door dubbel glas

Waait het binnen soms net zo hard als buiten? Krijgt u het maar niet aangenaam warm in huis? Dan is het wellicht tijd om uw enkel glas te laten vervangen door dubbel glas. Ja, dat is even een investering, maar wél eentje die u heel veel comfort gaat opleveren. En dat niet alleen. Wanneer u uw enkel glas laat vervangen door dubbel glas, bespaart u gegarandeerd flink op uw energierekening. En wellicht is er ook nog subsidie mogelijk. 

Waarom enkel glas vervangen voor dubbel glas?

Ooit was enkel glas de standaardkeuze in woningen. Vanwege de beschikbaarheid en vanwege de kosten. Maar inmiddels is dubbel glas volop beschikbaar én weten we dat u de kosten van de investering uiteindelijk terug zult verdienen. U bespaart namelijk flink op de energierekening wanneer u enkel glas laat vervangen door dubbel glas. Helemaal met de huidige gasprijzen.

Het gevolg is daarnaast minder overmatig gebruik van verwarmings- en koelsystemen waardoor de gehele CO2-uitstoot gereduceerd wordt en huizen steeds milieuvriendelijker worden. Goed voor uzelf én goed voor de wereld dus!
Bent u veel thuis? Dan is enkel glas vervangen door dubbel glas écht een heel goed idee. Dankzij dubbel glas zult u een constante binnentemperatuur ervaren. Dat is ultiem genieten wanneer u altijd een tochtige omgeving gewend was!

Tot slot kan eventuele geluidsoverlast een overweging zijn. Woont u aan een drukke weg, langs het spoor of zijn er veel spelende kinderen in de buurt? Dubbel glas isoleert lawaai een stuk beter dan enkel glas, helemaal in combinatie met een akoestische folie.

Enkel glas vervangen? Dit zijn de opties!

Wanneer u eenmaal heeft besloten om uw enkel glas te vervangen voor dubbel glas, heeft u verschillende opties waaruit u kunt kiezen. Elk type glas heeft zijn eigen isolatiewaarde (U-waarde) en prijs. Hoe lager de U-waarde, des te beter de isolatie.

Enkel glas vervangen voor dubbel glas: hoe zit het met de kozijnen?

We kunnen ons voorstellen dat u wel uw glas wilt laten vervangen, maar niet per se uw kozijnen. Gelukkig is het in de meeste gevallen mogelijk om uw bestaande kozijnen te behouden. We gaan ze per materiaal even bij langs.

Enkel glas vervangen door dubbel glas in kunststof kozijnen

De eerste generatie kozijnen is gemaakt voor enkel glas. Kozijnen, kunststof glaslatten en glas passen als een puzzel in elkaar. Wanneer u enkel glas wilt vervangen voor dubbel glas in uw kunststof kozijn, dan kunnen we bij de fabrikant checken of ze nieuwe kliklijsten beschikbaar hebben voor uw kozijn. Is dat niet het geval, dan kunnen we proberen om de kunststof glaslijsten te vervangen voor glaslijsten van een andere fabrikant. Uiteraard zoeken we naar de beste vervanger, eentje die aansluit bij úw kunststof kozijn.

Enkel glas vervangen door dubbel glas in stalen kozijnen

Heeft u stalen kozijnen met enkel glas? Ook dan is het mogelijk om dit te vervangen voor dubbel glas. Uw nieuwe glas krijgt in de fabriek al een kunststof omlijsting op maat waardoor deze met behulp van een kliksysteem kan worden vastgezet in uw stalen kozijn.
Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op met KWglas.

Kortom, voor een optimale en duurzame vervanging is het raadzaam om een ervaren professional in te schakelen die bekend is met het vervangen van enkel glas door dubbel glas in houten kozijnen, kunststof kozijnen, aluminium kozijnen of stalen kozijnen.
Een professional kan advies geven over het meest geschikte type dubbel glas én zorgen voor een nauwkeurige installatie zonder schade aan het bestaande kozijn.

Kosten enkel glas vervangen

De kosten van het enkel glas vervangen door dubbel glas, zijn afhankelijk van het nieuwe glas. De meest gekozen variant is enkel glas vervangen door HR++ glas. De kosten zijn gemiddeld € 110 – 150 per m2. Maar let op: het kán zijn dat uw kozijnen vervangen moeten worden. Maar er kan ook juist sprake zijn van een meevaller in de vorm van subsidie.

Ontdek hier meer over de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing.

Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan

U weet het zeker, u wilt uw enkel glas laten vervangen door dubbel glas? En bent u benieuwd naar de kosten? Bel ons vandaag nog om een afspraak te maken. Of vraag een offerte aan via het offerteformulier. Wilt u dan ook meteen de afmeting noteren, dan kunnen wij u snel een eerste richtprijs geven.
Menu