Brandwerend glas

KWGLAS: uw glaszetter voor brandwerendglas in de regio Nunspeet en Kampen

Voor gebouwen waar het waarborgen van brandveiligheid een belangrijke rol speelt, biedt brandwerend glas uitkomst. ‘Gewoon’ enkelglas en dubbelglas breken al snel bij brand doordat de temperatuurverschillen tussen de glasranden en het glasoppervlak te groot worden. Rook en vuur kunnen zich binnen no time verspreiden in de ruimte.

Bij brandwerend veiligheidsglas beschikt het glas over een speciale tussenlaag die bij het barsten van het glas opschuimt en bescherming biedt tegen rook en vuur. Zo kunnen rook en vuur niet om zich heen slaan. Brandwerend glas heeft ook als doel om te zorgen dat de vluchtroutes van het gebouw rook en vuur vrij blijven en aanwezigen het gebouw dus op een veilige manier kunnen verlaten.

Het brandwerend glas van KWglas is gemaakt van veiligheidsglas wat zorgt voor doorvalveilige werking van het glas, wat het glas nog veiliger maakt. Wij hebben meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van diverse glassoorten. U kunt dus rekenen op vakkundig advies én levering van onze glaszetters.

Voor meer advies over brandwerend glas kunt u contact met ons opnemen via 038 331 43 03 (regio kampen) of 034 126 11 71 (regio Nunspeet). Wilt u liever een bezoek brengen aan onze vestiging? Dan vindt u ons aan de Carlsonstraat 12 in Kampen

Waarom KWGLAS?

Meer dan 25 jaar ervaring als het gaat om vakmanschap

Goede vakmensen, laten uw huis netjes achter

De meeste glassoorten altijd op voorraad waardoor het glas klaar is terwijl u wacht

Wij hebben geen voorrijkosten

Altijd een noodvoorziening binnen 24-uur

Waarom kiezen voor brandvertragend glas?

Brandvertragend glas beperkt het uitslaan van de brand zoveel als mogelijk. Daarnaast zorgt het brandwerende glas voor een veilige vluchtroute voor mensen die zich in het pand bevinden. 

Het glas biedt bescherming tegen brand buiten de eigen ruimte en geeft u zo de kans op een veilige ontsnapping. Het plaatsen van brandwerend glas is één van de vele brandpreventiemaatregelen die uw in een pand kunt nemen. 

Brandvertragend glas is verkrijgbaar in enkel,- dubbel– en isolatieglas.

De voordelen van brandwerend veiligheidsglas

Het biedt een hoge mate van veiligheid als er brand is
Houdt rook tegen, zodat u op een veilige manier kunt wegkomen
Toepasbaar voor deuren, scheidingswanden, gevels etc.
Beperkt de hoeveelheid warmte die vrijkomt
Sluit aan bij het bouwbesluit
Previous slide
Next slide

De specialist geeft antwoord
Plaatsen jullie ook brandwerend veiligheidsglas?

Jazeker! Bent u op zoek naar brandvertragend glas voor uw woning of bedrijfspand? KWglas levert brandvertragend glas van het hoogste niveau én wij maken het speciaal voor u op maat.

Onze glaszetters adviseren u graag over het meest geschikt type voor uw situatie. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend offerte op maat.

KWglas

Classificaties van het glas

Brandwerend glas wordt geclassificeerd naar prestatieniveau. Het prestatieniveau heeft alles te maken met hoe lang het glas brandwerend is en de wijze van brandwering. 

Voor welk type u het beste kunt kiezen, hangt onder meer af van het type gebouw. Brandwerende beglazing wordt onderverdeeld in de volgende weerstandsklassen:

De mate van brandwerendheid wordt uitgedrukt in minuten. Zo is er brandwerend glas 30 minuten en brandwerend glas 60 minuten. 

De weerstand wordt in combinatie met de brandwerendheid uitgedrukt op de volgende manier: EW60. Dit betekent dat het glas een vlam- en warmte dichtheid heeft van 60 minuten.

Brandwerend glas 30 minuten of 60 minuten

Bij brandvertragend glas gaat alles om het winnen van zoveel mogelijk tijd. Deze tijd is nodig om het pand veilig te kunnen verlaten. Brandwerend glas is op een speciale manier opgebouwd waardoor het langer dan ‘gewoon’ glas beschermt is tegen de warmte van vuur. 

Hoe lang het glas de hitte tegenhoudt wordt uitgedrukt in minuten. Brandwerend glas 30 minuten beschermt 30 minuten en brandwerend glas 60 minuten beschermt 60 minuten tegen de hitte van de brand. 

Het is per situatie verschillend welke variant het meest geschikt is voor de situatie. Er bestaat zelfs glas dat tot wel twee uur beschermt tegen hitte.

Kan op vele plaatsen geplaatst

Waar is brandwerend glas toepasbaar?

Brandwerend glas is toepasbaar in bijvoorbeeld:

Maar brandwerend glas is ook uitermate geschikt voor:

Onze opgeleverde projecten

subsidie aanvragen voor glas en geld besparen

ISDE-subsidie gewijzigd

ISDE-subsidie gewijzigd De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) is vanaf 2023 gewijzigd en voor meer mensen bereikbaar. Zo kun je ook subsidie aanvragen voor

Bekijk project

Waar kan KWGLAS
u voorzien van brandwerend glas?

Wij kunnen brandwerend glas leveren vanuit onze vestiging in Kampen. Vanuit onze vestiging in Kampen bedienen wij de regio: Kampen, Dronten, Hattem, Wapenveld, IJsselmuiden, Wezep, Emmeloord, Zwolle en Hasselt.

Ook bedienen wij de regio: Nunspeet, Elspeet, Ermelo, Epe, Elburg, Oldebroek, Doornspijk, Hulshorst, Zeewolde, Vierhouten, Hierden, Harderwijk en ’t Harde.

Onze blije klanten

Wordt u ook een blije KWglas.nl klant?
Al het glas laten vervangen door HR++ glas en Triple glas (in de woonkamer). Heerlijk om te genieten van het extra comfort en lagere energieverbruik.De communicatie rondom het inmeten ging ietwat moeizaam maar vanaf dat moment meer dan tevreden. Alle ramen pasten, prettige personeel en ook het breukruitje is snel en keurig opgelost.
We moesten er even op wachten, maar het resultaat is heel goed!
Prettige inmeet afspraak gehad, scherpe prijs.Met drie man sterk was de klus binnen een uur geklaard.Vond wel dat ik zelf wat vaak contact moest leggen om op de hoogte te raken van leverstatus en planning maar kan door de drukte komen.Desalniettemin zal ik voor een volgende klus Kwakkelglas zeker weer overwegen 👍🏻
Goede service en alles snel geregeldGlaszetters zijn ervaren en netjes
Door schade moesten er 5 ramen worden vervangen. Met 2 man werd dit snel en professioneel binnen een halve dag gedaan. Het oude glas werd netjes meegenomen, de nieuwe ramen zien er prima uit, inclusief de afwerking. Zeer vriendelijke en behulpzame service!
Nette communicatie. Komen afspraken na. Wel wat lange levertijd maar zijn daarin wellicht afhankelijk van toeleverancier. Afwerking kan wat netter; één van de glaslatten is gespleten.
snelle services , prijs viel mee .vriendelijke telefoon afspraak .
Snelle reactie op offerte gehad, de ruiten zijn keurig opgemeten, ook de speciale niet standaard dikke ruit . Op afgesproken tijd aanwezig en netjes en zorgvuldig de ruiten geplaatst. Geen rommel achtergelaten . Geen verborgen kosten. Kortom een goede service tegen een redelijke prijs, erg meedenkend en super personeel !
Goed bedrijf met goede service tegen een redelijke prijs, erg meedenkend en super personeel !
erg tevreden over de service en afhandeling van het bedrijf
Op zaterdagavond binnen een half uur gereageerd. Omdat het een oud raam was, moest de stopverfspecialist van het bedrijf eraan te pas komen en die stond maandagochtend meteen op de stoep. Hij offerde zijn geplande vrije dag ervoor op. Erg tevreden dus!
Vriendelijke..duidelijke bediening
Al jaren zo last van een koude hal in de winter, verschrikkelijk. Kwakkelglas adviseerde ons een bepaald type glas. En in no time was ons glas binnen en werd het geplaatst. Snel en vakkundig, maar ook erg netjes (zelfs de stofzuiger kwam er nog even aan te pas). Deze zomer al veel plezier gehad van het voordeel dat het minder warm werd in de hal. En de koude is in de winter ook veel minder. Kortom, zeer tevreden!
In de vroege morgen voordat we naar ons werk wilden was er een ruit gesneuveld. Hierbij snel naar Kwakkel gebeld en deze kon met wat schuiven met een uur bij ons zijn. Top geregeld! De ruit is vervangen en er is niets meer van het voorval te zien.Snel en professioneel geholpen!
Vanwege koudeval van onze oude thermopanebeglazing hebben we in overleg met kwakkelglas de hele benedenverdieping laten voorzien van HR++ glas.Resultaat is dat ons huis veel comfortabeler is geworden, sneller op temperatuur en minder verlies van koude.Glas was in een halve dag geplaatst en voor de prijs hoef je het zeker niet te laten.Aanrader dus!!
js_loader

Zoekt u brandwerend glas
voor uw project?

Wij zorgen voor brandwerend glas op maat!

Menu